Zaterdagmiddag staat de altijd beladen derby tegen DOS ’37 op het programma. In de uitwedstrijd ging Enter Vooruit jammerlijk met 2-1 ten onder. Een pittige wedstrijd (6 x geel en één keer geel/rood), veel strijd waar Enter Vooruit pas vlak voor tijd (Sander Janssen) wat terug kon doen.

DOS’37 bleef daarna toch z’n punten pakken en de ploeg van trainer Kenan Durmusoglu (hij blijft ook volgend seizoen) vinden we inmiddels terug op een plek in de middenmoot.
Vorige week speelde DOS ’37 gelijk tegen Go Ahead Kampen, in Vriezenveen werd het 0-0.

Enter Vooruit pakte eindelijk weer eens drie punten en dat was dik verdiend. De ploeg won met 2-3 bij De Merino’s en heeft nu de twee ploegen boven zich (Dronten en DZC) in het zicht.

In de afgelopen jaren speelden beide ploegen met enige regelmaat een oefenwedstrijd tegen elkaar. De laatste keer dat EV en DOS ’37 elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2007-2008, met trainer Henk Mennegat. Op de Werf werd het toen 1-1 (doelpunt Dennis Oosterveen).
In 2005-2006 bleef de stand ook steken op 1-1. Jan Willem Katuin zorgde toen voor de enige Enterse treffer.

Trainer Peter Schulte is na het goede resultaat van vorige week optimistisch. “Absoluut, we gaan voor de 3 punten. Vorige week pakten we een verdiende overwinning. De harde wind bepaalde wel voor een groot deel de wedstrijd, maar wij konden daar als beste mee omgaan. We waren de bovenliggende partij, creëerden ook de meeste kansen. We willen de lijn van vorige week doorzetten en gaan zoals altijd voor de winst. Wim Oosthoek is er zaterdag niet bij, de rest is fit”.

De overige wedstrijden:
Bennekom – Scherpenzeel
Dronten – KHC
Ede – Barneveld
DZC – Hierden
Go Ahead Kampen – De Merino’s
Nijkerk – Nunspeet

De stand: