Enter Vooruit heeft donderdagavond het inhaalduel tegen Sparta verloren. De ploeg uit Enschede stapte met een 0-3 eindstand van het veld en doen daardoor goede zaken op de ranglijst. Bij rust was de stand 0-1. De ploeg is de nieuwe koploper en heeft twee punten en een wedstrijd meer dan DOS ’37. Enter Vooruit blijft strijden om handhaving en heeft alleen FC Meppel nog onder zich.

In het eerste deel van de wedstrijd ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op. Sparta had weliswaar wat meer balbezit, maar kansen leverde dat niet op. In de 12e minuut komen de gasten toch op 0-1. Het is Lars Bult die een vrije trap achter Teun Nijhof kopt. In het resterende deel van de eerste helft nauwelijks kansen bij EV en Sparta en dat betekent dat beide ploegen met een 0-1 stand aan de thee beginnen.

In de tweede helft is Sparta duidelijk de betere ploeg. In de 62e minuut is het good-old Daan Akkerman die de 0-2 op het scorebord zet.
EV, dat wederom een aantal basisspelers mist, is aanvallend onmachtig en dwingt weinig af. In de 79e minuut beslist Mats Holtkamp de wedstrijd en scoort de 0-3.
Sparta gooit achterin de deur op slot, houdt de ruimtes klein en de riante voorsprong komt niet meer in gevaar. Eindstand 0-3.

Op zaterdag 15 april speelt EV thuis tegen DOS ’37.