Henri Knol in duel met een Sparta speler.

Enter Vooruit pakte zaterdagmiddag een zwaarbevochten punt in de uitwedstrijd tegen Sparta. In Enschede werd het op het kunstgras van Schreurserve een 0-0 eindstand. Gezien het spelbeeld had Sparta wel iets meer verdiend, maar Enter kreeg op basis van de tomeloze inzet toch terecht een punt.

In de eerste helft gebeurde er weinig opzienbarends. Beide ploegen speelden voorzichtig, kansen waren er nauwelijks aan beide kanten en daarbij keepte Teun Nijhof ook nu weer een foutloze wedstrijd. Jesse Nijkamp kopte in de 42e minuut nog wel net naast. Rust 0-0.

Na de thee was er toch sprake van een ander wedstrijd. Sparta gaf gas en EV werd terug gedrongen op de eigen helft. In de 64e minuut twee 100% kansen voor Sparta, maar ook dit keer staat Teun Nijhof goed en houdt de nul.

Niet lang daarna een kans voor Job Voortman, maar ook hij weet niet te scoren. Dirk Bretveld komt vervolgens in de ploeg voor Job Voortman en niet veel later is er geel voor Marco ter Weel.
In het laatste kwartier is het alle hens aan dek bij EV. Sparta gooit alles op de aanval, pompen de bal telkens weer in de 16 meter en hoopt dat deze een keer goed valt.

EV blijft echter overeind, en krijgt zowaar via Peter Pluimers ook nog een fraaie kans. EV snakt naar het eindsignaal en sleept de 0-0 over de streep.
Op 29 oktober speelt EV thuis tegen PH.

De uitslagen van de overige wedstrijden:
Gramsbergen – De Zweef 3-1
Elim – Nieuwleusen 1-6
PH – Den Ham 3-0
Vroomshoopse Boys – FC Meppel 1-0
ON – Tubantia 1-1