Tourist Info op de Hogebrink in Enter, heeft z’n langste tijd gehad. Mede als gevolg van de gemeentelijke bezuinigingen, heeft men besloten om de stekker eruit te trekken aan het einde van 2019. Echter niet alleen de bezuinigingen zijn oorzaak van het einde van Tourist Info. Bezoekers doen de laatste jaren een ander beroep op de medewerkers en steeds vaker werd informatie gehaald van internet.

Riet Eshuis – Egberts, coördinator van Tourist Info Wierden – Enter: “Het is namelijk zo dat het bestuur van TI zelf de werkzaamheden stopt. Het komt dus niet als een volkomen verrassing, maar het is wel heel jammer na al die jaren. Het besluit is genomen, naar aanleiding van verschillende ontwikkelingen, met name de digitale.

De laatste jaren is het bezoek aan de balie fors teruggelopen. In Enter is dat moeilijker meetbaar, omdat de toeristen daar ook voor de musea komen. Maar in Wierden zagen we dat wel heel sterk, omdat toeristen veel meer digitaal de informatie zoeken.

Een actuele website en sociale media, zijn dan van groot belang en dat vraagt ook om kundigheid van de professionals. Ons team heeft altijd haar best gedaan om dit zo goed mogelijk in te vullen, maar met de hedendaagse marketing trucs, is het lastig bijblijven.

Daarnaast werd er van de medewerksters ook een hele andere invulling van de taken verwacht, het klantcontact is verruild voor ondernemerscontact.  Neem daarbij de druk op het subsidiebudget en dan is het lastig gestelde doelen te bereiken.

Dat heeft het bestuur doen besluiten het takenpakket ‘terug’ te geven aan de gemeente. Die gaan op 9 oktober in overleg met de recreatie ondernemers over de invulling van de Toeristische promotie van Wierden-Enter, als straks de Tourist Info is gestopt”.