Albert Bouwmeester en Doret Tigchelaar.

“Geweldig, wat hier vandaag wordt georganiseerd. Ik had werkelijk waar niet verwacht dat dit in zo’n dorp als Enter kon. Dat hebben we niet in mijn oude woonplaats Hattem en ook niet elders op de Veluwe. Wat mooi dat dit kan en we een kijkje kunnen nemen hoe het vroeger was” aldus burgemeester Doret Tigchelaar die woensdagmorgen de slachtvisite aan de Hogebrink ook officieel opende.

Samen met de wethouders Richard Kortenhoeven en Hans ter Keurst werd het glas geheven op de slachtvisite, die inmiddels een vaste plaats heeft gekregen op de activiteitenagenda in Enter.

Woensdagmorgen waren er ook leerlingen van De Wegwijzer uitgenodigd, om een kijkje te nemen. Van slager Vincent Roetgering kregen de aandachtige leerlingen uitleg over het slachten in vroeger tijden. Niet alle leerlingen waren overigens direct even enthousiast bij het zien van het varken aan de ladder, maar de deskundige uitleg van de slager maakte alles weer goed.

Door de extra corona maatregelen was het vandaag wat minder druk, maar bovenal wel erg gezellig. Terwijl zo’n 40 vrijwilligers van de Oudheidkamer rondgingen met de traditionele borrel of schroamkes uitbakten, begon slager Vincent Roetgering met het verwerken van het varken, die volgens aloud gebruik weer aan de ladder hing.
Volgens goed gebruik werd er ook een bezoek gebracht aan dominee en hij was aangenaam verrast en bedankte uiteraard de gulle gevers.

De Enterse horeca verzorgde een deel van de preuverie. Voor de honderden bezoekers werd het mede daardoor een prachtige dag en blijft het ambachtelijk slachten onder de aandacht.