Sjoerd & Wessel Grobbink

Sjoerd Grobbink (27) uit Enter en zijn broer Wessel (28) gaan van 29 augustus tot en met 5 september, deelnemen aan de Tour for Life. Een fietstocht van ruim 1300 km. van Italië naar Nederland (start in het Aosta dal) en dat voor het goede doel. De broers willen op die manier geld inzamelen voor het Daniël den Hoed Fonds, die onderzoek doen naar kanker.

Sjoerd: “Het gaat om acht loodzware etappes, waar we nu beiden al maanden voor in training zijn. We waren nog jong toen we beiden onze moeder verloren als gevolg van borstkanker. Ze heeft talloze behandelingen ondergaan, maar uiteindelijk toch de strijd verloren.

Toen we hier amper van bekomen waren overleed mijn vader door een hartaanval en stonden mijn broer en ik er ineens alleen voor.

Wessel en ik kunnen nu weer vooruit kijken, ik woon samen met een vriendin in Enter en werk bij Eurol in Nijverdal. Wessel woont samen met zijn vriendin in Tubbergen en zit in het onderwijs.
Met onze tocht willen we bijdragen aan het onderzoek naar kanker. We hebben het van dichtbij meegemaakt en bij het Daniël den Hoed Fonds, krijgt het een goede bestemming. Inmiddels hebben we al ruim € 8500,- aan sponsorgeld ontvangen, maar dat mag gerust nog meer worden.

We kijken er naar uit om te starten. Hopelijk gooit het hoge water in Europa geen roet in het eten, wellicht moeten we de route wat aanpassen. Daarnaast natuurlijk de maatregelen rondom corona die per land verschillen. De zwaarste beproeving is waarschijnlijk de Col de la Madeleine, en dat is al op de tweede dag. Het gemiddelde stijgingspercentage is bijna 8%, er staat ons wat te doen….maar we doen het ter nagedachtenis aan onze beide ouders”.

Wil je ook een bijdrage leveren aan de tocht van Sjoerd en Wessel? Inmiddels staat de teller al op ruim € 8500,- en het streefbedrag is tenminste € 10.000,-
Sponsoren kan dus nog en kijk dan HIER.