Een fraaie prestatie van Rick Pluimers op zondag 11 september. In Kerkrade gaat hij als eerste over de streep in de Eurode Omloop. Hij is in de slotfase ontsnapt met drie andere renners en in de eindsprint is hij de snelste. Hij wint ook het bergklassement.

Op de dag dat sv Enter exact 100 jaar bestaat (1 september) wordt Tim van Otten, de spits van de club, in het zonnetje gezet. Hij scoort in het voorbije seizoen maar liefst 50 keer en is daarmede de topscorer van de Twentse voetbalvelden. Hij krijgt een cheque van € 500,- Ook houdt de club op die dag de jubileum receptie in het kader van het 100-jarig bestaan. Van de KNVB krijgt sv Enter een grote bondsvlag.

Dit jaar zijn er eindelijk weer Enterse Dagen. Door de corona kan het feest twee jaar niet gaan, maar in september gaat Enter volledig los. Vijf dagen feest, Enter heeft er weer zin in! Het feest wordt door Enterse Dagen TV professioneel in beeld gebracht en Enter en wijde omgeving genieten van de straatversiering, de optocht, de Playback Show (winnaars de Berghorst) het muziekprogramma in de tent, met o.a. Waylon en The Dirty Dadies. De Goorseweg met The Pirates of the Caribbean, wint op overtuigende wijze de optocht. In 2026 zijn de volgende Enterse Dagen.

Bij Meubelmakerij De Pander aan de Fleuweweg breekt op donderdagmorgen 15 september brand uit. Gezien de aard van de brand wordt er direct opgeschaald en zijn korpsen uit omliggende plaatsen opgeroepen. Ook worden de wegen in de wijde omgeving afgezet, om hulpdiensten de ruimte te geven. De brand ontstaat als gevolg van werkzaamheden op een dak. Na ruim een uur is de brand grotendeels onder controle en kan de schade worden opgemaakt.

In het weekeinde van 24 en 25 september wordt er dan toch eindelijk afgetrapt voor de voetbalcompetitie. Enter Vooruit moet het opnemen tegen Tubantia. Het wordt een valse start want de Hengelose club wint op De Werf met 0-3. Ook sv Enter kent een weinig voortvarende start. De thuiswedstrijd tegen KOSC uit Ootmarsum wordt met 0-2 verloren.