Op zaterdag 23 maart staat Nederland weer in het teken van de Landelijke Opschoondag. Meer dan honderdduizend Nederlanders komen in actie voor een schone buurt. Ook De Wegwijzer en De Roerganger in Enter nemen deel, maar niet op 23 maart, maar op vrijdag 22 maart. Leerlingen uit groep 8 gaan dan aan de slag om Enter weer een beetje schoner te maken.

Om 9.00 uur beginnen de leerlingen in hun schoolomgeving met deze voorjaarschoonmaak en ook de leerkrachten van de scholen helpen een handje mee.
Op beide scholen zijn prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes aanwezig, zodat ze het vuil veilig kunnen verzamelen.

Tijdens het opruimen gaat wethouder Richard Kortenhoeven langs beide scholen om iedereen aan te moedigen en hij steekt natuurlijk zelf ook de handen uit de mouwen.

Voor alle harde werkers is er drinken met wat lekkers. Na twee uur hard werken is iedereen om 11.00 uur klaar met het opruimen van zwerfvuil. Aan het einde van de ochtend worden alle zakken met zwerfafval verzameld en door de gemeente weer opgehaald.

Zwerfafval in de klas
De komende tijd krijgen veel leerlingen, met behulp van het ‘5 minutendoosje’ of het lespakket ‘Aan de slag met afval!’ les over zwerfafval en de schadelijke effecten ervan. In het ‘5 minutendoosje’ zitten diverse spellen zodat de kinderen op een leuke manier meer over zwerfafval leren. Als ze daarna zelf aan het opruimen gaan, begrijpen ze goed wat de gevolgen zijn als iedereen zijn rommel op straat gooit.

Zelf ook een handje meehelpen?
Wil jij er ook voor zorgen dat de gemeente Wierden weer brandschoon wordt? Help een handje mee op vrijdag 22 maart of zaterdag 23 maart. Hét moment om samen de buurt op te ruimen.

Benieuwd wie er in jouw buurt zwerfafval opruimt? Of wil je zelf een actie organiseren? Bekijk HIER waar al acties zijn en waar jij aan de slag kunt.