Mart Geels heeft zojuist de 1-0 gescoord.

Eindelijk weer drie punten voor sv Enter. De laatste keer dat de ploeg won was in 2018 en wel op 2 december tegen Broekland (1-0). Dit keer werd Nieuw Heeten met een 4-0 nederlaag terug gestuurd naar Salland. Een dik verdiende overwinning, alhoewel het spel aan de kant van sv Enter niet altijd groots was zondagmiddag.

Ook dan een wedstrijd winnen is ook een kwaliteit! Al vroeg in de wedstrijd kwam sv Enter op 1-0. Een ingooi werd door iedereen van Nieuw Heeten gemist en het was Mart Geels die op de juiste plaats stond, alert reageerde en de 1-0 op het scorebord zette.

Bij de gasten gingen daarna de koppies al omlaag en bij sv Enter gebeurde het tegenover gestelde. De ploeg bleef aanvallend spelen, zette vroeg druk op de tegenstander, speelde fel en met succes.

In de 17e minuut kreeg sv Enter een vrije trap net buiten de 16 meter. Het was Sjoerd Grobbink die de bal binnenschoot, nadat deze onderweg werd aangeraakt door een verdediger van Nieuw Heeten, 2-0.

Met deze snelle voorsprong zat sv Enter eigenlijk al op rozen. De gasten waren volledig onmachtig, werkte wel hard maar Jasper Geels had in het doel van sv Enter nauwelijks wat te doen.

In de tweede helft start sv Enter met dezelfde spelers. Nieuw Heeten komt weliswaar met meer aanvallende bedoelingen uit de rust, maar het is Bent Wolters die al in de 46e minuut aan alle illusies van de gasten een einde maakt. Hij kopt fraai de 3-0 tegen de touwen. Daarmede is eigenlijk de wedstrijd wel gespeeld.

Bij sv Enter gaat het tempo omlaag, er is veel balverlies en aanvallend brengt de ploeg te weinig tegen een zeer zwakke tegenstander.
Trainer Rob Roelofs past een dubbele wissel toe, Justin Alink en Sjoerd Grobbink gaan naar de kant en Mart Dittrich en Niek Slaghekke komen in de ploeg.


Niet veel later wordt ook Brent Geels gewisseld voor Tim van Otten. sv Enter blijft wel loeren om een doelpunt en in de 86e minuut is het opnieuw raak als Mart Geels zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakt. Het is tevens de eindstand. Komende zondag speelt sv Enter uit speelt tegen Hector.

De uitslagen van de overige wedstrijden:
Holten – GFC 1-9
Broekland – ABS 1-1
DAVO – Raalte 2-1
Diepenveen – De Gazelle 2-2
Hector – Markelo 0-1
Haarle – Lettele 5-1