Op zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) zal de Roparun dwars door Enter gaan. De Roparun (“Rotterdam Parijs Run“) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen aankomststad Rotterdam, en de steden van waaruit men vertrekt: Hamburg en Parijs. Bij de Roparun  wordt er geld opgehaald voor mensen met kanker onder het motto: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Dit jaar is er deelname van een ploeg uit de gemeente Wierden, die zal starten in Hamburg. Ook is er nu een halve Roparun, met start in Almelo.

De start van de Roparun is op zaterdag 8 juni. In de loop van de zondag zullen de eerste lopers bij Sleen, vanuit Duitsland ons land binnenkomen. De verwachting is dat aan het einde van de zondagmiddag/begin avond de snelste lopers Enter al zullen passeren. Dit zal dan de gehele avond zo doorgaan.

Inmiddels is er een groep mensen opgestaan in zowel Enter als Wierden, die van de doortocht in Enter een feestelijke happening wil maken. Het is de bedoeling dat het Dorpsplein in Enter het kloppend hart wordt van de feestelijkheden. Dat betekent muziek, een podium, horeca, terrasjes, maar bovenal een sfeervolle activiteit en een feest voor de deelnemende ploegen.

Ploegen worden hier van harte welkom geheten, kunnen even een tussenstop maken, op adem komen en vervolgens de route vervolgen richting Rotterdam, waar in de loop van de Tweede Pinksterdag alle groepen (dus ook uit Parijs) zullen finishen.

Heb je ideeën voor de doortocht in Enter? Laat het ons weten en stuur een mail naar: welkomropa@tewierik.info

Onder voorbehoud de deelnemers van de Wierdense ploeg. Er werken meerdere deelnemers op het gemeentehuis in Wierden, en dat is de reden dat nogal wat mensen woonachtig zijn in andere gemeentes.

Teamcaptain
Bjørn van den Brink (Wierden)

Lopers:
Edward ten Brinke (Notter)
Ellen Borggreve (Enter)
Gerard Sluiskes (Wierden)
Inge Boers (Vriezenveen)
Lotte Braamhaar (Enter)
Marcel Brinks (Nijverdal)
Rick Stevens (Hellendoorn)
Robin te Wierik (Wierden)

Fietsers:
Erik Braamhaar (Enter)
Erik te Schonewille (Wierden)
Henk van Triest (Almelo)
Marcel Elferink (Hengelo)
Martin Boswinkel (Vriezenveen)
Philip Wegdam (Enter)

Chauffeurs/Navigatoren:
Edwin Lammertink (Enter)
Hans Roosink (Enter)
Laura Lenting (Almelo)
Michel van Sluijs (Wierden)
Sharon Pots (Enter)
John Sijbesma (Enschede)

Catering:
Hans Ros (Aadorp)
Kamy van den Brink (Wierden)
Marieke Huiskes (Rijssen)
Marjolein Stevens (Hellendoorn)
Yvonne Vonkeman (Wierden)

Masseurs:
Joost Robben (Groningen)
Monique Schippers (Hoogeveen)
Simone Huntink (Bathmen)