Rick Pluimers (eigen foto)

Hij kon er bijna niet op wachten, maar nu maakt Rick dan toch zijn eerste debuut in een grote ronde voor zijn nieuwe TUDOR Pro Cycling ploeg en wel de UAE tour die  op maandag 20 februari van start gaat in Abu Dhabi. De eerste etappe genaamd de “Presight Al Stage is een rit van 150 km. die start bij het meer dan 2000 jaar oude Al Dhafra Castle en de eindstreep ligt in Al Mifra.

Tot en met de 26e februari heeft hij dan een kleine 1000 km. aan woestijn, mooie asfaltwegen en ook beklimmingen gehad. In de laatste etappe vanuit het Hassa Bin Zayed Stadion naar Jebel Hafeet is er op een 9-tal kilometers voor de finish nog een klim van tussen de 9 en 11 procent.
Ook zal Rick dit seizoen o.a. deelnemen met zijn team in Veenendaal – Veenendaal en de Amstel Gold Race.

Ilse Pluimers (eigen foto).

Zijn zus Ilse start met haar AG Insurance – Soudal Quick-Step team in de prestigieuze Wielerklassieker “Omloop het Nieuwsblad” zaterdag 25 februari.
De start zal officieus in Gent plaatsvinden om 13.25 uur en na een kleine omzwerving om 13.40 uur, officieel in Merelbeke van start gaan. Onderweg passeren ze beroemde plekken als de Wolvenberg (17%) en de vermaarde Muur van Geraardsbergen.