Kevin Slagers, tweede in de klasse N2

Vanwege de stikstofregelgeving werd de EMC gedwongen om de Tweedaagse Reggerit van november 2019 af te lasten. De stikstofregels staan het wel toe om in februari een Enduro te organiseren, waardoor gisteren de 36e Reggerit alsnog verreden kon worden, nu als eerste wedstrijd van het seizoen 2020. Deze keer dus een reguliere eendaagse wedstrijd en geen tweedaagse waarmee een seizoen normaliter wordt afgesloten.

Het werd een geslaagd evenement met een record aantal inschrijvingen van 364 deelnemers. Hoewel een klein aantal daarvan op de valreep besloot niet te starten vanwege de extreem zware omstandigheden die zij verwachtten door de vele regenval van de laatste tijd.
Deze ‘mooiweerrijders’ hadden het mis, de route en de drie crossproeven waren ondanks de vele regen goed te doen.

Hiervoor was het wel nodig om de eerste crossproef, de Ron Honcoop Autotrading Proef, in Ypelo te laten vervallen.
Deze is afgebroken en een nieuwe Ron Honcoop Autotrading Proef is weer opgebouwd op de Hamberg, maar wel korter en als laatste van de drie proeven in de route van 70 kilometer.

De andere twee proeven waren in het gebied Notter, de Armaex Proef en de Sismatec Proef. Deze waren goed berijdbaar. Wel moesten daar wat aanpassingen aangebracht worden om te voorkomen dat rijders zich vast zouden rijden in de modder en werden de tijden op de route tussen de tijdcontroles aangepast.

Achteraf gezien iets te ruim, want de snellere rijders hadden bij de eerste tijdcontrole ongeveer half uur over.

Uiteraard waren er nog wat natte plekken, zoals vlak voor de finish van de Armaex Proef waar de motoren als een soort van speedboten door een laag water gingen. In de eerste ronde reden enkele rijders zich vast in de chicane voor deze finish, waarna deze chicane werd verwijderd.

Dit had tot gevolg dat voor een aantal nationale klassen de tijden van eerste doorkomst van de Armaex Proef werden geschrapt.

De Enterse deelnemers deden het zeer goed. Randy Asbroek won de klasse Daglicenties, Kevin Slagers werd tweede in de klasse N2 en Robin Scholten werd zevende in de klasse N1. Robin haalde afgelopen woensdag zijn motorrijbewijs en kreeg via een verkorte procedure binnen twee dagen een startlicentie van de KNMV, om drie dagen later te kunnen starten.

Kay Asbroek werd zevende in de N2 en Raymond Slag negende in de Hobbyklasse. Daarnaast was er nog een handvol Enternaren die meereden in de middenmoot.
Kijk voor alle uitslagen HIER