Maarten Heering pakt direct de koppositie.

Zaterdagmiddag werd de door TeamFysiek georganiseerde Reggedal Crossloop gehouden. Start en finish vonden plaats bij de Waarf, een locatie, bij uitstek voor een dergelijk evenement. Deze eerste editie was er één met een nat begin bij de start van de 10 km. maar de regen was van korte duur. De organisatie had een mooi uitdagend parcours uit gezet, waarover de deelnemers zeer tevreden waren.

Bieuwe Roelofs gaat over de streep.

Omdat het crossparcours door het Enters Reggedal liep, hoefde men geen rekening te houden met autoverkeer en waar een asfalt weg werd gepasseerd, waren verkeersregelaars aanwezig. Zowel de 10 km. als ook de 5 km. verliepen heel goed.

Bij de om 13.30 uur gestarte 10 km. was het één van de beste hardlopers van Enter, Bieuwe Roelofs, die van meet af aan de regie voerde en zijn koppositie niet meer uit handen gaf.

Joanneke Sanderman uit Rijssen en wijkagent in de gemeente Wierden, was ook al behoorlijk zeker van haar zaak en liet zich vooraf de wedstrijd al op de foto zetten voor haar Insta pagina door speaker van de dag Geert Pluimers. Zij won dus bij de dames op de 10km.

Om klokslag 15.00 uur klonk de starttune voor de 5 km. Het was Maarten Heering die als een duveltje uit een doosje weg spurtte. Zijn vader maakte zich zorgen en was bang dat Maarten zich zou opblazen in de eerste kilometers. Mooi niet dus, want hij was de absolute winnaar op deze afstand.

Bij de dames kwam Saskia Bekhuis als eerste over de finish. De organisatie o.l.v. Marije Getkate en Luuk Nijland, kunnen terugkijken op een
zeer geslaagde eerste Reggedal Crossloop, die voor het grootste gedeelte van de middag zonovergoten was.

Heren 10 km.
1. Bieuwe Roelofs (Enter) 37.11
2. Werner Wessels (Markelo) 37.36
3. Niek Nijman (Goor) 38.55

Dames 10 km.
1. Joanneke Sanderman (Rijssen) 50.07
2. Tessa Schreurs (Kerkenveld) 51.06
3. Anja Klok (Goor) 51.31

Heren 5 km.
1. Maarten Heering (Enter) 19.45
2. Jorn Bronsvoort (Bathmen) 20.07
3. Jordi Zwiep (Deurningen)  20.34

Dames 5 km.
1. Saskia Bekhuis (Vasse) 23.54
2. Laura Boers (Vriezenveen) 25.03
3. Ivonne Brands (Enter) 25.11