Valentijn Velten in duel met een Quick '20 speler.

De bloemen konden in de bus blijven. Ondanks de 1-4 overwinning op Enter Vooruit is het kampioenschap van Quick’20 nog met tenminste een week uitgesteld. De overwinning van Hulzense Boys op Sparta (4-2) gooide roet in het eten. Op de overwinning was trouwens weinig af te dingen, de Oldenzalers waren eigenlijk op alle fronten beter en verzuimden met name in de tweede helft om de score op te voeren.

Excuus was wellicht dat trainer Jan Willem van Holland niet kon beschikken over een aantal basisspelers. Peter Pluimers, Sietse Velten en Wim Oosthoek (hij viel later in) bleven langs de kant.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren er eerst nog bloemen voor Dylan Siemerink. Hij speelde elf jaar bij Enter Vooruit en stopt aan het einde van het seizoen. Bloemen en cadeaus waren er voor hem, namens het bestuur en de spelers.

Enter Vooruit begon vervolgens zeer voortvarend aan de wedstrijd, want in de 3e minuut was het Menno Beuving die de 1-0 op het scorebord zette. Quick ’20 werd er niet echt nerveus van, integendeel want twee minuten later lag de gelijkmaker al achter Teun Nijhof. Het was Lennart Jansink die namens de gasten de 1-1 maakte.

Quick ’20 hield daarna het tempo hoog, gunde EV nauwelijks tijd in de opbouw en was telkens gevaarlijk door de bewegelijke, snelle en technisch vaardige spitsen.
In de 11e minuut werd het dan ook 1-2. EV verzuimt in te grijpen bij een voorzet vanaf de rechterkant en het is Jip Kemna die klaar staat bij de tweede paal en beheerst scoort.

In de 40e minuut loopt Quick ’20 uit naar 1-3. Het is de uitblinker van de wedstrijd, Frank Eulderink, die twee verdedigers van EV de hakken laat zien, Teun Nijhof ook nog eens passeert en scoort in een leeg doel.

Nog geen minuut later kruipt Valentijn Velten door het oog van de naald als hij aan de noodrem trekt. De scheidsrechter laat het echter bij geel.

In de tweede helft komt Peter van Brussel in de ploeg voor Wout Velten. Quick ’20 neemt wat gas terug, en EV krijgt wat kansen (Henri Knol). De gasten leunen achterover en bij balverlies van EV is de ploeg vervolgens razendsnel voorin. Quick ’20 krijgt 100% kansen, maar teveel spelers gaan voor eigen succes. De ballenvanger achter Teun Nijhof maakt overuren.

Jelle Zwiers en Wim Oosthoek komen in de ploeg voor Menno Beuving en Dirk Bretveld.
De wedstrijd kabbelt naar z’n einde, maar het is opnieuw Frank Eulderink die in de 90e minuut de eindstand bepaalt op 1-4.
EV kan blijven spelen voor de 3e periode, temeer de concurrent WVF zaterdag gelijk speelde.
Komende zaterdag gaat EV op bezoek bij degradatiekandidaat ASC in Dalfsen.

Uitslagen overige wedstrijden:
Be Quick ’28 – De Esch 4-0
Be Quick Zutphen – IJVV 2-4
Den Ham – ASC 1-0
Hulzense Boys – Sparta 4-2
Vroomshoopse Boys – PH 1-2
ZAC – WVF 2-2