Marco ter Weel ruimt op.

De inhaalwedstrijd tussen Enter Vooruit en Be Quick ’28 is dinsdagavond geëindigd in een gelijkspel. Het scorebord op de Werf gaf na ruim 90 minuten voetbal nog steeds een 0-0 stand aan. Een uitslag waarmee beide ploegen wel konden leven, Be Quick ’28 was met name in de eerste helft de betere ploeg, in het tweede deel waren de beste kansen voor Enter Vooruit.

Lachende derde was overigens Hulzense Boys. De ploeg was aandachtig toeschouwer op de Werf en pakten de tweede periode titel.

Enter Vooruit en de gasten uit Zwolle maakten er in elk geval een aantrekkelijke wedstrijd van. Be Quick ’28 speelde in een hoog tempo, vond telkens de vrijstaande man en zocht snel de bewegelijke spitsen. Twee keer dook de spits alleen op voor EV doelman Teun Nijhof (hij was uitblinker dinsdagavond) en ook twee keer redde Teun op geweldige wijze.

EV had moeite met het tempo van Be Quick ’28. Met name bij balverlies schakelden de gasten bliksemsnel om en waren telkens gevaarlijk.
EV moest veel energie in de strijd gooien om de bal te veroveren en bal bezit te houden. Dat lukte tot aan de rust ook prima en met een 0-0 stand gingen beide ploegen richting kleedkamer.

In de tweede helft dezelfde spelers bij EV op het veld. De tactiek werd wel omgegooid. EV speelde verder van het eigen doel, speelde met name op het middenveld feller en gunde Be Quick ’28 geen ruimte meer om lekker op te bouwen. Ook het tempo ging bij EV omhoog en sneller zochten ze aanval.

In de 53e minuut een unieke kans voor EV maar de bal wordt door een Be Quick ’28 verdediger net voor de doellijn weggewerkt. Een paar minuten later opnieuw pech als Sietse Velten een bal op de lat kopt.

Trainer Jan Willen van Holland brengt in de tweede helft drie wisselspelers binnen de lijnen. Marco ter Weel, Peter van Brussel en Job Voortman gaan naar de kant en worden vervangen door Wout Velten, Sander Janssen en Dirk Bretveld.

In de 78e minuut een 100% kans voor de gasten, maar tot opluchting van iedereen bij EV gaat de bal rakelings langs. Het spel golft op en neer en een paar minuten later is het Henri Knol, die vanaf de rand van de 16 meter de bal vol op de wreef neemt, maar ziet dat de keeper van Be Quick ’28 op wonderbaarlijke wijze redding brengt.
De wedstrijd blijft spannend tot het eind, maar gescoord wordt er niet meer. Komende zaterdag speelt EV thuis tegen De Esch.