Jesse Pultrum, kreeg de 1-0 op zijn naam.

Geen driepunter zaterdagmiddag voor Enter Vooruit. Op de Werf bleef de stand steken op 1-1 tegen Hierden. Beide clubs konden daarmede wel tevreden zijn gezien het wedstrijdbeeld over 90 minuten. In de eerste helft had Enter Vooruit het beste van het spel, na de rust was Hierden beduidend beter.

Door de harde wind kwam het zaterdag nooit tot een echte wedstrijd. In de 5e minuut was er al een unieke kans voor Henri Knol, maar hij zag zijn schot in de verre hoek gekeerd door de keeper van Hierden.

De gastheren waren overigens absoluut niet van plan zich te verstoppen, integendeel, de ploeg speelde zeer aanvallend, gevarieerd en maakten het EV vaak erg lastig.

EV mocht met name doelman Teun Nijhof bedanken. Met een aantal geweldige reddingen hield hij aanvankelijk zijn doel schoon in de openingsfase.

In de 26e minuut was het raak, maar dit keer ontbrak het fortuin bij EV niet. Een verdediger bij Hierden die de bal wou ruimen schoot hard op het lichaam van Jesse Pultrum en prompt vloog de bal achter de verbouwereerde keeper van Hierden.
Soms dwing je geluk af en niemand bij EV maalde om dit cadeautje, 1-0.

De strijd ging daarna gelijk op. Ron Smit kwam in de 34e minuut vrij voor de keeper maar treuzelde net een tel te lang. Niet veel later zette Hierden de gelijkmaker op het scorebord.

Een snelle ingooi aan de linkerkant, de defensie van EV grijpt niet resoluut genoeg in en een paar tellen later is het 1-1 door Jeroen Spoelstra. Rust.

In de tweede helft begon EV met dezelfde 11 spelers. Hierden kwam echter beter uit de kleedkamer. De ploeg profiteerde van de wind in de rug en zette vol druk op de defensie van EV. In de 49e minuut ontsnapte EV toen Sietse Velten keihard op de lat schoot, boven z’n eigen keeper.

Marc Breukink kwam in de ploeg voor Wout Velten, maar Hierden bleef het spel dicteren. EV kwam slechts met een counter over de eigen middenlijn en had voorin onvoldoende daadkracht om het Hierden echt lastig te maken.
Ron Smit verlaat vervolgens het veld en voor hem komt Dennis Bolink binnen de lijnen.

De strijd blijft tot het einde spannend, temeer Hierden vol voor de winst gaat maar ook onvoldoende stootkracht toont. Na 90 minuten fluit de uitstekende scheidsrechter voor het einde.
Volgende week speelt EV thuis tegen Go Ahead Kampen.

Uitslagen overige wedstrijden:
NSC Nijkerk – Scherpenzeel afgelast
Bennekom – DZC 0-0
DTS ede – De Merino’s 0-0
Go Ahead Kampen – Dronten 0-2
KHC – DOS ’37 2-0
Barneveld – Nunspeet 4-1