Peter van Brussel in duel met een ASC speler.

Enter Vooruit en ASC hebben zaterdagmiddag de punten broederlijk verdeeld. In Zwolle bleef het op Sportpark Gerner bij een 0-0 eindstand en daar konden beide ploegen eigenlijk wel genoegen mee nemen. Bij de supporters van Enter Vooruit ging de belangstelling met name uit, naar het scoreverloop op de ander velden. Dat zag er goed uit en dat betekent dat Enter Vooruit het winnen van de 3e periode in eigen hand heeft als het komende zaterdag thuis tegen IJVV speelt.

Beide ploegen begonnen zaterdag afwachtend aan de wedstrijd. EV wilde geen snelle tegengoal en ASC was onmachtig om wat te forceren. Bovendien zijn de gastheren al verzekerd van de na-competitie om handhaving in de 2e klasse alsnog af te dwingen.

Na ruim een half uur spelen is er toch een kantelpunt in de wedstrijd. Valentijn Velten kan met rood voortijdig onder de douche na een overtreding op een doorgebroken speler.

Trainer Jan Willem van Holland moet daarna wat schuiven met z’n opstelling, houdt een extra mannetje achter de bal en ziet dat zijn ploeg, ondanks een mannetje minder, niet in de problemen komt. Rust 0-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Beide ploegen was EV de beste ploeg op het veld, kreeg de beste kansen maar verzuimde de trekker over te halen. De beste kans was nog voor Job Voortman die in de slotfase nog een 100% kans krijgt, maar oog in oog met de keeper van ASC toch mist.

Het bleef uiteindelijk bij een 0-0 eindstand. Trainer Jan Willem van Holland was na afloop niet echt tevreden over het vertoonde spel. “Het was niet best, vooral voor de rust was het een onvoldoende. We blijven echter in de race om een periode titel en dat is wel weer positief” aldus de trainer.
Komende zaterdag heet de tegenstander op De Werf, IJVV.

Uitslagen overige wedstrijden:
PH – Den Ham 4-2
Sparta – Be Quick Zutphen 5-0 (Be Quick Zutphen gedegradeerd)
WVF – Vroomshoopse Boys  1-2
IJVV – Hulzense Boys 3-0
Quick ‘2o – Be Quick ’28 11-1 (Quick ’20 kampioen)
De Esch – ZAC 4-3