Het nieuwe parkje aan de Beltmanstraat?

Dinsdag om 13.30 uur begint de bespreking van de nota “Meerjarenbeleid” van de gemeente Wierden. Progressief Wierden ziet kansen, nu er financieel weer van alles mogelijk lijkt te zijn. Door extra geld vanuit Den Haag en de verkoop van aandelen Cogas, zit de gemeente Wierden ruimer bij kas dan tot aan de zomer voorzien was. Reden temeer voor Progressief Wierden om vanmiddag hun verlanglijstje op tafel te leggen.

Roselien Slagers van Progressief Wierden: “We moeten natuurlijk niet gaan pot verteren, maar er zijn nu mogelijkheden om zaken te realiseren die we eerst niet voor mogelijk hielden. We willen graag een park maken van het stuk groen aan de Beltmanstraat, grenzend aan het kerkhof. Het ligt er nu wat verlaten bij maar zou een mooie plek kunnen zijn voor jong en oud. Ik kreeg het idee aangedragen door Herma, een vrijwilliger van het Reggedal, die het ook een mooie plek zou vinden om vanuit het Reggedal naar toe te wandelen.

Het  Oosterhoes in Wierden is ook een punt wat we gaan bespreken, sluiting is wel het laatste wat we willen.
De temperatuur in de sporthal in Enter willen we ook aan bod laten komen tijdens de bespreking.   We willen graag weten wat het gaat kosten om de temperatuur naar beneden te krijgen, want in de zomermaanden is het haast niet te doen.
De wethouder reageerde op vragen wat kort door de bocht, de hal zou te oud zijn om er in te investeren.

Ook streven we naar een subsidiefonds in het kader van duurzaamheid voor inwoners van Wierden. De verwachting is dat de gasprijzen flink zullen stijgen en als de mogelijkheid er is, om met een flinke subsidie bijvoorbeeld je huis te isoleren, dan zal het veel besparen op je gasrekening”, aldus Roselien Slagers.

In november zal de gemeenteraad bij het vaststellen van de begroting 2022 een definitief besluit nemen over alle wensen die de verschillende politieke partijen bij de behandeling van de nota “Meerjarenbeleid” zullen indienen