Ode aan André en Jolande van De Kröl.

Een van de hoogtepunten van het carnaval is het Proamenbal op de zaterdagavond. Dit keer was het echter wel de laatste keer dat het Proamenbal daar kon worden gehouden, de Kröl sluit op 1 april z’n deuren. Op passende wijze werd er dan ook aandacht geschonken aan het naderende afscheid. “Het kleine café aan de Dorpsstraat”, op geweldige wijze vertolkt door Richard Geels en Daniëlle Krake, werd één van de hoogtepunten van de avond.

Daarna in een hoog tempo een aaneenschakeling van dans, sketches, voordrachten, maar bovenal een avond met een lach en een traan. De kameraden van Prins Raymond met een optreden, een ode aan de Prins door de Raad van 11, de Prinsengarde met een hilarische rechtszaak, Raymonds Angels, een parodie op Victoria’s Secret door leden van de Raad van 11, en als uitsmijter van de avond de onvergetelijke potpourri 2023.

Het werd het sluitstuk van de avond, die de Residentie op z’n grondvesten deed trillen. Een volle zaal had genoten of zoals Boorköttel voorzitter Mathieu Krake het noemde: “Het was een topavond, waarin iedereen zich heeft vermaakt. Ik heb lovende reacties gekregen en dat is altijd mooi om te horen”.

Zondagmiddag gaat het in eerste instantie verder met het sponsor uur en daarna de receptie met een special-guest.