Prins Raymond ontvangt de sleutel.

Prins Raymond van de Boorköttels, kreeg vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Doret Tigchelaar, de sleutel van de gemeente Wierden. Het sleutelgat gaat dit jaar naar de Tommennekes, Prins Aart nam het kleinood dankbaar in ontvangst, tijdens een sfeervolle en druk bezochte bijeenkomst, op het gemeentehuis.

Dat betekent dat burgemeester Tigchelaar een aantal dagen verlost is van haar verantwoordelijkheden. De burgemeester deed nog wel een toezegging nu duidelijk is dat Residentie De Kröl na 1 april de deuren definitief sluit.

“Jullie vaste plek raak je daarmede kwijt, maar we kunnen toezeggen dat de gemeente z’n volle medewerking zal verlenen, bij het vinden van een nieuw onderkomen” aldus de burgemeester.

Na de gebruikelijke speeches van beide Prinsen, en een fles Eanterse Babbelaar voor de burgemeester, werd het hoog tijd om het vat aan te slaan en te proosten om een mooi carnavalsweekeinde. Dat vaatje was overigens nog wel een keer leeg en De Boorköttels zetten koers richting Enter, waar het feest vrijdagavond verder gaat met het jongeren gala in Residentie De Kröl.