Enter stond vandaag weer in het teken van de jaarlijkse paardenmarkt. Om circa 6.00 uur werden de laadkleppen van de veewagens al open gegooid en zochten de handelaren een mooie plek voor hun viervoeter. Er werden goede zaken gedaan op de markt, er was een levendige handel en menig paard of pony wisselde van eigenaar. Ook op de rommelmarkt en in de horeca werden goede zaken gedaan, de sfeer was prima en volgens insiders was ook dit de belangstelling groot en vergelijkbaar met voorgaande edities.

Tegen 13.00 uur werd het rustiger op de markt en werd het in de plaatselijke cafés voller en gezelliger.

Burgemeester Tigchelaar was één van de bezoekers van de paardenmarkt. Haar speciale belangstelling ging o.a. uit naar de Belgische trekpaarden, een ware publiekstrekker op de markt. Veel bezoekers genoten van het invlechten van de staarten of van de Belgische knol die een ouderwetse carrousel trok en kinderen liet genieten van een aantal prachtige rondjes.

Ook de keuring van de vleeskoeien op de parkeerplaats naast de RK kerk, trok honderden belangstellenden.

Een aantal penningmeesters van Enterse stichtingen beleefden ook een uiterst prettige dag. I.v.m. het opheffen van de paardenverzekering, kwam er een groot bedrag vrij.

Henk Ekkelenkamp kon € 2700,- aanbieden aan Marten ter Harmsel (Vrienden van Het Reggedal). Robert Slaghekke had een zelfde bedrag voor Hans Busger op Vollenbroek van Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Leijerweerd.
Tot slot was er ook € 2700,- voor Stichting de Enterse Paardenmarkt. Martin Braamhaar overhandigde de cheque aan Gerrit ter Harmsel.