Afgelopen vrijdag was in het clubgebouw van P.V. De Luchtbode de jaarlijkse uitreiking van de behaalde kampioenschappen én de gewonnen attractieprijzen. Met bijna alle leden aanwezig in het clublokaal op de hoek Sportlaan/Lagedijk, werd het een gezellig feestje bij de postduivenhouders.

Grote kampioenen van het afgelopen vliegseizoen 2018 werden vader en zoon Herman en Dennis Beverdam. Op de royale accommodatie aan de Wolvesweg werden maar liefst 13 hok kampioenschappen (top 3-noteringen op elk te vliegen onderdeel) behaald, waaronder 9 x een 1e kampioenschap. Het hoeft dan ook geen betoog dat Herman en Dennis dit jaar ook het Superkampioenschap van De Luchtbode op hun palmares bijschreven.

Verder waren Stanny Scholten, Jan en Frank Scholten en de combinatie Henk Buursink en Geert Pluimers dit duivenjaar degenen die allen een rits van maar liefst 8 hok kampioenschappen bij elkaar harkten.

Nestor van De Luchtbode, Jan Klein Nagelvoort, deed het met 3 hok kampioenschappen eveneens prima en de combinatie Johan Kalenkamp met kompaan David Vugteveen en tenslotte Wim van Losser grepen eveneens nog een kampioenstitel mee.

In de categorie duif kampioenen (beste duiven op elk te vliegen onderdeel, voor de oude duiven 100-300 km., 300-500 km. en de vluchten boven de 500 kilometer plus de categorie voor de jonge duiven jonge duiven) waren Herman en Dennis Beverdam plus de combinatie Buursink-Pluimers degenen die het meeste eremetaal binnen sleepten.

Beste oude duif van het gehele vliegjaar was van de combinatie Buursink-Pluimers en de beste jonge duif van het jaar had z’n plekje op de hokken van Jan en Frank Scholten.