Mathijs Pluimers: "Enter heeft weer zin in een feest".

Zo’n 40 vertegenwoordigers van buurten en straten, waren donderdagavond bij De Kröl voor de presentatie van de Enterse Dagen, editie 2022. Voorzitter Mathijs Pluimers, die inmiddels drie jaar voorzitter is van de Stichting Enterse Dagen, maar twee keer het feest moest afgelasten: “Iedereen heeft weer zin in een feest. Voor velen zijn de voorbereidingen in de buurt al een feest, de gezelligheid en saamhorigheid. Dat is ook de charme van de Enterse Dagen, we gaan er samen wat moois van maken”.

Superbuurt
De presentatie van het programma was in handen van Gijs Hakkert en Gerard Libbers. Duidelijk werd in elk geval dat de Superbuurt dit keer erg veel aandacht krijgt. Straten en buurten worden zoveel mogelijk opgeroepen om aan de verschillende programma onderdelen mee te doen. Bij de Pats Boem Show, de optocht, Battle of the Noabers en de straatversiering zijn punten te verdienen die meetellen voor de Superbuurt.

Voorronde Pats Boem Show
De aftrap voor de Enterse Dagen is overigens al over ruim een maand. Op vrijdag 10 juni is immers al de eerste voorronde van de Pats Boem Show. Een week later op vrijdag 17 juni is de tweede voorronde en beide keren wordt dit gehouden bij De Kröl. Gerard Libbers: “We weten inmiddels dat Enter wat traag op gang komt, maar we kunnen echt nog aanmeldingen gebruiken. Ook daar moet je niet te lang mee wachten, aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei”.

Battle of the Noabers:
Zaterdag 2 juli staat in het teken van de zeskamp, oftewel de Battle of the Noabers. Buurten nemen het tegen elkaar op in tal van sport- en spelactiviteiten. De BotN wordt dit jaar gehouden op Sportpark Krompatte en begint om 12.00 uur. Opgave voor 31 mei en uiteraard presenteert elk team zich met z’n eigen unieke vaandel. Ook hier zijn weer een flink aantal punten te verdienen voor de Superbuurt.

Dinsdag:
Op dinsdag 12 september gaat het feest dan toch echt beginnen. De tent is open en de Brabantse Natasja Poels (Helene Fischer Tribute) treedt dan o.a. op. Daarnaast een optreden van Die Powerhosen (“Die allerbesten Bombenhits aus Deutschland”) en tussendoor de Twentse Super Combinatie (94.50 MHz, piratenmuziek uit Enter).

Woensdag:
Zoals gebruikelijk is op woensdag weer de officiële opening van de Enter Dagen. Hoe dit exact gaat geburen blijft nog even geheim. Op woensdagavond weer de traditionele Enterse bandjes avond in de tent.
Op woensdagmiddag zijn er overigens ook al activiteiten voor de kinderen en die zijn er ook op donderdag en vrijdag.

Donderdag:
De donderdag begint ’s middags met een programma voor de senioren en voor de echte liefhebbers is ’s avonds in de tent de grote finale van de onvervalste Enterse Pats Boem Show.

Vrijdag:
Het weekeinde begint met het Enterse bedrijvenuurtje. Er is een optreden van de Drentse volkszanger Jannes en tussendoor zorgt DJ Gerrit Klein Nagelvoort voor stemmige muziek. Daarna moet de tent leeg en plaatsmaken voor The Dirty Daddies, volgens Giel Beelen de beste coverband van Nederland. Tussendoor DJ Sander Scheperman. Kortom, een topavond voor de echte muziekliefhebber.

Zaterdag:
Officieel al weer de laatste dag van de Enterse Dagen 2022. Deze begint uiteraard weer met de allegorische optocht door de straten van Enter (de eerste wagens en groepen hebben zich inmiddels al opgegeven).

Op het einde van de middag/begin avond worden o.a. de prijzen van de optocht, Superbuurt en straatversiering bekend gemaakt. ’s Avonds de uitsmijter van de Enterse Dagen, een optreden van Waylon (deelnemer aan het Eurovisie Songfestival met Ilse de Lange / The Common Limmits in 2014) in de tent. Na zijn optreden neemt DJ Lars het over tot het einde van de avond.

Gijs Hakkert: “Alle informatie over de Enterse Dagen kun je ook lezen op de website: www.entersedagen.nl

De informatie zal echter in de komende weken verder worden aangevuld. Zo is er op dit moment nog niet bekend wat een kaartje kost of een Pass-Partout.  Ook de prijs van een munt is nu nog niet bekend. We streven er wel naar dat de kaartverkoop medio mei gaat beginnen en dan zullen in eerste instantie de buurtverenigingen worden benaderd. Niet onbelangrijk zijn de richtlijnen omtrent de optochtwagens en de buurttentjes. Die moeten aan bepaalde voorschriften voldoen. En voordat ik het toch zou vergeten, de volgende editie van de Enterse Dagen is in 2026”!