De winnaars Enter Vooruit 6.

De jaarlijkse Playbackshow van Enter Vooruit was er ook deze keer weer een die met een gouden pen bijgeschreven kan worden in de succesboeken. De deelnemers hadden er ook deze editie 2019 heel veel werk van gemaakt. Zaterdagavond was de kantine wederom goed bezet en iedereen had er zin in.

In totaal waren er tien acts die werden voorafgegaan door de winnaars van de jeugdplaybackshow van vorige week, de JO11-1 die ACDC Thunderstruck ten tonele brachten.

Diverse acts kwamen vervolgens voorbij met zoals The Poques, The Bella’s, Lady Gaga & Bradley Cooper (Lisanne Honcoop en Freek ten Brinke) die op een overtuigende wijze het nummer, Shallow vertolkten.

De jury (Gerard Libbers, Dianne Ruijterkamp en Jan Scholten) hadden een zware dobber bij het aanwijzen van winnaars. Gerard Libbers was onder de indruk van zoveel talent dat hij eigenlijk zo’n beetje iedereen wilde aanwijzen als winnaar.

Als derde eindigde EV Dames 1 met het nummer La Casa de Papel (Netflix serie). Als tweede EV 3 met een geweldige vertolking van het nummer Hopeless Wanderer van Mumford & Sons.

Winnaar met absolute meerderheid van stemmen, EV 6 met een tafereeltje uit de welbekende serie Allo Allo waarin Helga, Herr Flick en de bijzondere politieagent hun opwachting maakten.

Uiteindelijk kwam er uit dat het allemaal gebaseerd was op het afscheid van EV 6 keeper Herman ter Haar. Het geheel werd afgesloten met het nummer Herman in de zon op een terras van Acda en de Munnik. Creatief mooi samengesteld naar een idee van Daan Visser.

De aanmoedigingsprijs ging naar de Gastvrouwen van Enter Vooruit die een mooie act gaven met het nummer Alone van de formatie Heart.

Presentator Geert Pluimers riep vervolgens de jury op het podium, waarna de prijzen werden uitgereikt en de winnaars nog één keer hun act opvoerden.