Doelpunt Peter Pluimers!

Blije gezichten zaterdagmiddag bij de aanhang en spelers van Enter Vooruit. De 1-3 overwinning op Den Ham smaakte naar meer. De drie punten waren vooraf niet ingecalculeerd en in een wedstrijd met veel strijd, trok Enter Vooruit uiteindelijk aan het langste eind. De gastheren uit Den Ham begonnen overigens voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut was het raak.

Een mooie aanval met aan het eind Jelmer Bolks die de bal vol op de slof nam en al direct de 1-0 op het scorebord zette. Den Ham blijft na de snelle openingstreffer ook de betere ploeg. EV loopt achter de feiten aan, komt niet aan het voetballen en te vaak is er onnodig balverlies.

In de 12e minuut het eerste wapenfeit bij EV als een vrije trap van Henri Knol net z’n doel mist. Toch komt EV verdiend op gelijke hoogte. Een schot van Sander Jansen is de keeper te machtig en in de rebound is het Henri Knol die zorgt voor de 1-1.

De strijd gaat daarna gelijk op. Beide ploegen krijgen kansen, maar het is Teun Nijhof die een sterke wedstrijd keept en elke bal onschadelijk maakt. De rust gaat in met een 1-1 stand.

Het tweede deel begint tumultueus als iedereen bij Den Ham schreeuwt om een strafschop naar vermeend hands van een EV speler in de 16 meter. De scheids wimpelt alle protesten weg en gebaart doorvoetballen.

EV leunt daarna wat achterover, gunt Den Ham de bal en gokt op de counter. In de 54e minuut is Henri Knol opnieuw gevaarlijk maar zijn schot gaat naast.

In de 67e minuut komt EV toch enigszins verassend op 1-2. Een schot van Sander Jansen van grote afstand vliegt tegen de touwen en dat betekent 1-2.
Den Ham zet een tandje bij, schuift een extra verdediger door en neemt risico. De ruimtes worden groter en opnieuw profiteert EV. Het is Peter Pluimers die in de 72e minuut EV op 1-3 brengt.

In het laatste kwartier speelt Den Ham alles of niets, pompt de bal telkens weer in de 16 meter, maar daar heerst Teun Nijhof. EV levert veel strijd, knokt om elke bal en ziet dat het na 90 minuten nog steeds 1-3 staat! Een kostbare overwinning, met dank aan een sterke collectieve prestatie.
Volgende week speelt EV thuis tegen Sparta.

Uitslagen van de overige wedstrijden:
Be Quick ’28 – Be Quick Zutphen 3-3
PH – WVF 1-0
Sparta – Hulzense Boys 2-2
ZAC – Quick ’20 2-5
IJVV – ASC 5-3
De Esch – Vroomshoopse Boys 1-3