Het perceel aan de Boomkampsweg.

De “Stichting Hambergers” heeft bij de gemeente plannen voor een pluk- en belevenistuin ingediend, op een perceel aan de Boomkampsweg. “Het is de bedoeling, dat over het perceel een natuurlijk wandelpad wordt aangelegd, waar je als wandelaar door de wilde bloemmengsels loopt, die je ook mag plukken om thuis op de vaas te zetten” aldus de stichting.

“Verder zijn we ook van plan om wat educatieve elementen toe te voegen zodat je daar ook wat kunt leren over de geschiedenis van de es. Er komen bankjes om rustig van de omgeving te kunnen genieten en er zijn ideeën om met natuurlijke materialen wat simpele speelmogelijkheden voor kinderen toe te voegen.”

Naast deze pluk- en belevenistuin zijn er vergevorderde plannen voor losliggende wandelpaden langs de bestaande wegen. De Hambergeres is al jaren een populair ommetje, waar alleen op de rijbaan gelopen kan worden. Dat kan gevaarlijk zijn. Samen met de gemeente wil de stichting vanaf de Daalakkers via de Kempenweg een losliggend pad aanleggen richting Boomkampsweg zodat mensen veilig kunnen wandelen.

Op dinsdagavond 14 maart, licht de stichting haar ingediende burgerinitiatief, om de Hambergeres  te beschermen tegen verdere verstening en landschappelijk verder te verfraaien, toe in de Informatieronde Grondgebied.