sv Enter heeft een kampioenschap in de 4e klasse niet meer in eigen hand. Door het gelijke spel afgelopen donderdagavond tegen Nieuw Heeten (0-0), is de ploeg nu afhankelijk van de resultaten van Holten. Die ploeg heeft op dit moment de beste papieren. Holten staat nu 5 punten los van sv Enter, maar die hebben nog wel een inhaalwedstrijd tegoed tegen FC Ulu Spor. Die wedstrijd wordt op 19 mei gespeeld op Krompatte.

Ondanks een stormloop op het doel van Nieuw Heeten, slaagde sv Enter er donderdagavond niet in om een gaatje te vinden in de gesloten defensie van Nieuw Heeten. Het puntverlies werd in Holten met gejuich onthaald, temeer de koploper wel won van Hoonhorst (2-0).

De beslissing over het kampioenschap is echter nog niet gevallen. sv Enter zal zondag wel weer flink aan de bak moeten tegen SDOL, de nr. 3 op de ranglijst die volop in de race is om een periodetitel te pakken. Het verschil met sv Enter is ook maar één punt, maar de ploeg uit Luttenberg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Uit de afgelopen vijf  wedstrijden pakte SDOL 13 punten!

In 2020 troffen beide ploegen elkaar ook in Luttenberg. Een spannende pot, aan beide kanten een keer rood en sv Enter die als winnaar van het veld stapt (0-1). Een week later werd de competitie beëindigd vanwege corona.

Komende zondag fluit scheidsrechter Oude Wolcherink uit Weerselo om 14.00 uur voor de aftrap.

De overige wedstrijden:
Haarle – DAVO
Heeten – Nieuw Heeten
Hoonhorst – Lettele
Sp. Vroomshoop – Holten
FC Ulu Spor – Raalte
Zwolle – Broekland

De resterende wedstrijden van sv Enter en Holten:
19 mei:
sv Enter – FC Ulu Spor.

22 mei:
sv Enter – Heeten
Holten – SDOL

29 mei:
Zwolle – Holten
Sp. Vroomshoop – sv Enter

6 juni:
Holten – Haarle
sv Enter – Hoonhorst

De stand:

De 3e periode: