Nog twee finales te gaan voor Enter Vooruit en dan is er wellicht nog een verlenging van de competitie. Het zou een geweldige prestatie zijn van de ploeg die een sterke finish van de competitie heeft en samen met Quick ’20 bovenaan staat in de 3e periode. De volgende tegenstander heet zaterdag ASC. De club uit Dalfsen is beland in de degradatiezone en zal alle zeilen moeten bijzetten om volgend jaar nog in de 2e klasse uit te komen. De club is inmiddels al wel verzekerd van de na-competitie.

Enter Vooruit heeft in de strijd om de 3e periode overigens wel de nodige concurrenten. De achtervolgers met de beste papieren zijn Be Quick ’28, PH en WVF.
Dat betekent dat EV zich zaterdag eigenlijk geen misstap kan permitteren tegen ASC en op de laatste speeldag thuis tegen IJVV.

ASC is de afgelopen maanden in een vrije val gekomen. Uit de laatste tien wedstrijden pakte de ploeg slechts vijf punten.
De laatste ontmoeting tussen beide clubs in Dalfsen was in november 2019. EV won toen vrij eenvoudig met 3-5 (Dennis Bolink 2x, Jesse Pultrum 2x en Sietse Velten).

Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Henon voor de aftrap op sportpark Gerner.

De wedstrijden op 28 mei:
De Esch – ZAC
IJVV – Hulzense Boys
PH – Den Ham
Quick ’20 – Be Quick ‘28
Sparta – Be Quick Zutphen
WVF – Vroomshoopse Boys

De wedstrijden op 4 juni:
Be Quick ’28 – PH
Be Quick Zutphen – ASC
Den Ham – De Esch
Enter Vooruit – IJVV
Hulzense Boys – WVF
Vroomshoopse Boys – Quick ‘20
ZAC – Sparta

De stand:

De 3e periode: