Enter stond vandaag weer in het teken van de jaarlijkse paardenmarkt. Dit jaar echter geen geschreeuw en handengeklap van handelaren, die hun paard of pony op de markt willen slijten. Het aantal paarden was dit jaar letterlijk op één hand te tellen en dat was teleurstellend zo vertelde André Tijhof: “Je ziet in het gehele land dat er steeds minder handelaren zijn. Die teruggang heeft zich al jaren geleden ingezet en dat zie je ook op de andere paardenmarkten in het land. Dit jaar ook geen Belgische knollen, ook dat is jammer”.

Het aanbod van marktkramen was echter ook dit jaar groot. Tussen Roetgerink Mode en de Hervormde kerk was er aan beide kanten een lang lint van kramen. Die deden goede zaken want al om 8.00 waren de eerste liefhebbers op de markt om een koopje te scoren.
Ook werd er volop vers gerookte paling verkocht en deden de oliebollenbakkers goede zaken. Tussendoor de horeca die ook niet over belangstelling hadden te klagen.

Duizenden mensen schuifelden door de warme Dorpsstraat en zochten vervolgens verkoeling op het terras met een koud pilsje. De kinderen konden genieten van een “kinderboerderij” op het Dorpsplein of de draaimolen. Rond de klok van 13.00 uur werd het al weer rustiger en gingen de vele toeristen weer richting camping of het water. De café ’s daarentegen werden steeds drukker en de kasteleins hebben een prima dag.