Medewerkers van De Piet.

In Wierden zijn donderdag de Overijsselse vrijwilligersprijzen uitgereikt door Niels van Hoorn, statenlid in de provincie. De prijs is een blijk van waardering voor honderd vrijwilligers in Overijssel, die zich op allerlei manieren inzetten voor mens en omgeving. In de gemeente Wierden ging de prijs naar vier organisaties die zich inzetten voor de samenleving.

Katoelenkiekers
Deze stichting houdt zich o.a. bezig met het maken, plaatsen en onderhouden van nestkasten als broedgelegenheid van de steenuil, kerkuil, bosuil en torenvalk.

Stichting Behoud van het Oud
Dankzij de Wierdense Stichting Behoud van Oud, blijven historische objecten bewaard voor de toekomst. Ze hebben op diverse plekken in de regio vitrinekasten staan, met daar in kleine exposities die eens per drie maanden opnieuw ingericht worden.

Carintreggeland – Zorgboerderij De Piet
Carintreggeland Zorgboerderij De Piet biedt dagvoorziening voor ouderen. De dagvoorziening vindt je in de landelijke en groene omgeving van Ypelo, tussen Enter en Wierden. Als het even kan, zijn bezoekers buiten te vinden.

Landschapsvereniging De Reggestreek
Er wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor een groener Overijssel.
Sinds 1998 zet deze vereniging zich met vele vrijwilligers en bewoners uit het  buitengebied in voor het onderhoud en de versterking van het (coulissen) landschap en de natuur in de gemeente Wierden.