Frans Roetgering: "Geweldig wat EDLive gedaan heeft".

In mei 2020, midden in de corona tijd, kwam Frans Roetgering met een bijzonder idee. Frans: “Ik zag overal om me heen dat de horeca was gesloten, dat de ouderen eenzaam dreigden te worden. Het bracht mij op het idee om iets te doen voor beiden, zowel de horeca als de ouderen een hart onder de riem steken. Beiden hadden het moeilijk in die tijd”.

Frans zocht steun voor zijn idee bij verschillende mensen en organisaties en iedereen was enthousiast, om een diner te organiseren in de Enterse horeca voor alle 70-plussers in Enter.

De groep enthousiaste mensen van EDLive pikten het op en organiseerden de actie “Enter Eerst”. In recordtempo werd er een bedrag opgehaald van zo’n € 25.000,- Vanwege de aanhoudende corona, moest het diner nog wel een paar keer worden uitgesteld, maar maandagavond werd in Bistro T-Bone de aftrap gegeven.

Ook hier was Frans Roetgering aanwezig om het diner te openen en de mensen welkom te heetten. “Geweldig wat de mensen van EDLive in korte tijd hebben gepresteerd en ook dat de Enterse horeca zo snel medewerking verleende. Zo laten ze in Enter zien waar we goed in zijn en toont dit hun eensgezindheid. Als het moet staan we schouder aan schouder in Enter”.

Rond de klok van 18.00 uur werd er in twaalf horecagelegenheden een diner geserveerd aan 318 ouderen uit Enter. Niet allemaal hetzelfde, elke horecazaak kon er op z’n eigen manier een invulling aan geven.
Indien mensen niet in de gelegenheid waren om een horeca gelegenheid te bezoeken, werd het diner aan huis bezorgd door Tukkers Catering.

De deelnemende horeca:
Bistro T-Bone
Het Middenplein
Brasserie R-1854
Let’z Meat
Eetcafé ’t Zumpke
Pronto
La Vida
Restaurant Landal
Café De Zomp
Eetcafé De Bakker
Het Rheins
Café De Kröl

Foto’s Studio HOD / Hans Hodes