Oude begraafplaats Julianastraat.

Stichting Historische Begraafplaatsen Wierden-Enter, neemt 11 maart deel aan – NL Doet. Vrijwilligers gaan de begraafplaats aan Julianastraat opknappen en opruimen. Het oudste gedeelte van de openbare begraafplaats aan de Julianastraat, is een goed voorbeeld van een prachtige historische begraafplaats, die het waard is in stand te worden gehouden. Door de gemeente Wierden, die verantwoordelijk was voor de begraafplaatsen, werd in 1853 een nieuwe begraafplaats ingericht aan de latere Julianastraat.

De Stichting Historische Begraafplaatsen Wierden-Enter vindt het tijd om aandacht te besteden aan het op orde brengen van de begraafplaatsen en dat ze weer een plaats moet krijgen in het geheel dat de trots van het dorp kan uitmaken. De stichting wil op deze zaterdag beginnen met de volgende werkzaamheden:

  • Het stenen pad onder het toegangshek opknappen.
  • Het toegangshek afkrabben en schuren om te gaan schilderen.
  • Opruimen en schoonmaken van het park.
  • Het verwijderen van mos, hedera, esdoorn en andere storende begroeiing.
  • Tussen de graven onkruidvrij maken en verwijderen van onkruid.

Er is groot gereedschap aanwezig  zoals bladharken, schoffels en ijzeren harken. Maar je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen. Kleine snoeischaren graag zelf meenemen.
Ze beginnen om 9.00 uur en stoppen om 12.00 uur. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

De Stichting is nog op zoek naar het begraafboek van de begraafplaats. Wie kan daar meer over vertellen of weet waar het zich bevindt?

We willen graag dat jullie je vooraf even opgeven. Dat kan via Herma Mennegat en Marja Schuitemaker.
Mail: marjaschui59@gmail.com of hermamennegat@live.nl