Henri Knol op weg naar een strafschop.

Enter Vooruit deed dinsdagavond goede zaken. Het won de midweekse wedstrijd met 3-1 van Vroomshoopse Boys en daardoor is de club er bijna zeker van dat ze ook volgend seizoen in de 2e klasse uitkomen. Daarnaast doet de ploeg nog volop mee in de race om de 3e periode en wellicht nog een mooi toetje op het eind.

De wedstrijd begon overigens weinig enerverend. Geen van beide ploegen nam veel risico, het spel speelde zich voornamelijk af tussen de beide 16 meter gebieden.
Daar waar de gasten qua voetbal tekort kwamen, werd dit wel gecompenseerd met een flink portie werklust. Het lijkt erop dat de ploegen met een 0-0 stand de rust in gaan, maar in de 44e minuut komt EV toch enigszins onverwachts op 1-0.

Het is Sander Jansen die vanaf de punt 16 meter een hoge voorzet geeft bij de tweede paal. De bal lijkt een makkelijke prooi voor de keeper, maar die verslikt zich en prompt ligt de bal achter hem. De 1-0 is tevens de ruststand.

In de tweede helft zetten de gasten uit Vroomshoop nog een tandje bij. De ploeg gooit veel fysiek in de strijd, pompt de bal naar voren en gokt erop dat de bal een keer goed valt.
Sietse Velten gaat naar de kant en Peter van Brussel komt in de ploeg, een aanvaller voor een verdediger. Trainer Jan Willem van Holland wil verder van de eigen goal af voetballen, en onder de druk vandaan komen.

In de 70e minuut heeft de strijdwijze succes. Henri Knol wordt neergelegd in de 16 meter en dat betekent strafschop. Henri zet zichzelf achter de bal en maakt de 2-0.

De gasten gooien nog meer energie in de strijd, schuiven een mannetje door en geven daardoor achterin wel de nodige ruimte weg. EV weet te profiteren. In de 82e minuut stuurt Henri Knol, Job Voortman op rechts weg. Hij is veel te snel voor z’n directe tegenstander en met een lage schuiver zet hij EV op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Vroomshoop geeft nog een keer gas, maakt zowaar de 3-1, maar verder laat EV het niet komen. Eindstand 3-1.
Komende zaterdag speelt EV uit tegen WVF.

Uitslagen overige wedstrijden:
ZAC – IJVV 0-2
Quick ’20 – WVF 4-0
Be Quick Zutphen – PH 1-4
Hulzense Boys – De Esch 1-2
Den Ham – De Quick ’28 1-2