Op zaterdag 10 november is er een Open Dag bij nieuwe bakkerij van Patissier en Broodspecialist van Otten aan de Veldegge 43. In 1928 begon Van Otten zijn bakkerij aan de Zuiderstraat en sinds 1990 in de Dorpsstraat. Inmiddels is Van Otten gegroeid van één naar vier winkels, zijn er ruim 75 medewerkers en heeft de bakkerij zich ontwikkeld tot een modern bedrijf met producten van hoge kwaliteit.

Eric van Otten: “In de afgelopen 90 jaar is er veel veranderd. Het assortiment is groter geworden, maar wat er niet veranderd is, we bakken nog net als vroeger met alleen basis-ingrediënten, zoals bloem, water, gist, een klein beetje zout en desem. Bij ons komt het aan op vakmanschap.

Voor mooie patisserie heb je ruimte nodig, elk gebakje wordt tenslotte met de hand gemaakt. Het nieuwe pand wordt ingericht volgens de nieuwste eisen, modern van buiten, ambachtelijk van binnen.
Zo zal het vakmanschap in de broodbakkerij, banketbakkerij en chocolaterie nog beter tot zijn recht komen. We zijn enorm blij en dankbaar dat we deze stap hebben kunnen maken”.