Wes Hagedoorn richting de 16 meter van TVC.

Sportief gezien was het deze week voor de 100-jarige sv Enter geen succes. Afgelopen woensdag moest het vlaggenschip van de club de overwinning laten aan Beekbergen. Zondag speelde sv Enter 2 de finale tegen TVC 3, met als inzet promotie naar de 1e klasse. Op het veld van NEO in Borne liep sv Enter tegen een 1-0 nederlaag aan en dat betekent dat de ploeg uit Tubbergen promoveert.

Als in de 3e minuut keek sv Enter tegen een 1-0 achterstand aan. Een moment van onoplettendheid, een verkeerd uitgevallen sliding en TVC kwam enigszins gelukkig direct al op 1-0. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd, met twee ploegen die aanvallend weinig creëerden. De beste kansen waren eigenlijk nog voor TVC door twee foute terugspeelballen van sv Enter, waarvan er één prompt op de paal belandde. Ruststand 1-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. TVC met wat meer balbezit en sv Enter dat niet echt een vuist wist te maken. In de 54e minuut was het Mart Geels die op links een fraaie actie maakte, maar zag dat zijn schot in het zijnet kwam.

Job Kuipers, Nieck Slaghekke, Wes Hagedoorn en Stan Stegeman kwamen in de ploeg en dat zorgde er wel voor dat sv Enter meer kansen kreeg en de bovenliggende partij werd. Met name uit standaardsituaties werd de ploeg gevaarlijk en in de laatste tien minuten was het alles of niets, temeer TVC ook nog eens met tien man kwam te staan.
In de 93e minuut krijgt TVC nog een strafschop maar Jasper Geels stopt de bal.

sv Enter zet nog een keer aan voor een slotoffensief, gooit de ballen hoog voor de pot in de hoop dat deze een keer goed valt. TVC blijft met enig fortuin overeind en koestert de 1-0 en uiteindelijk de winst en de promotie.