André Plogmann op Krompatte (foto EMC).

Op zondag 11 juni wordt op het stratencircuit “Krompatte”, voor de negende keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC). Ook is er nu weer een extra training op de zaterdagavond (10 juni) van 17.00 tot 19.00 uur. Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatie trainingen verreden, en aansluitend beginnen de wedstrijden.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Een verschil met voorgaande jaren is dat er nu per klasse drie korte manches van 15 minuten plus één ronde gereden worden, in plaats van twee manches van 20 minuten, plus één ronde.

Harry Wolters: “Naar verwachting is dit voor zowel het publiek, als de rijders leuker. Want de strijd om de posities is er vooral tijdens de eerste 15 minuten, dus leuker om naar te kijken en ook om te doen, terwijl de rijders meer rijtijd hebben. De superfinale is vervallen, waardoor het programma toch binnen dezelfde tijd afgewerkt kan worden. Voorheen was er alleen prijzengeld in de Superfinale, nu in alle klassen”.

Ook dit jaar is er  de EMC klasse met leden van EMC. Hierin zijn alle motortypen toegestaan en mag ook met noppenbanden gereden worden.

De vrije training op zaterdagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur is gratis toegankelijk. Op zondag 11 juni is de entree € 6,- maar is de toegang tot 16 jaar gratis. Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke € 10,- aan boodschappen.

Informatie is ook te vinden op: www.entersemotorclub.nl