Johan Roessink gaat voorop.

Op zaterdag 13 mei wordt de jaarlijkse ganzenmarkt weer georganiseerd aan de Hogebrink. De geschiedenis van de ganzen handel in Enter gaat terug naar de tweede helft van de negentiende eeuw toen zeven Enterse families jaarlijks honderden tot duizenden ganzen verkochten op de markten in Londen en Pruisen. Deze geschiedenis laten ze herleven op de ganzenmarkt.

Vanwege de vogelgriep kunnen ze geen levende ganzen meer drijven op de Hogebrink. Wel staan er diverse kramen en worden oude ambachten gedemonstreerd en er is muziek en dans. Natuurlijk zijn de diverse terrasjes geopend, waar een ieder wat kan drinken en eten.
Om de geschiedenis van de ganzen handel in Enter ook dichter bij de jongste generatie te brengen, willen ze dit jaar extra aandacht aan hen schenken aan de jeugd.

Johan Katuin: “We organiseren een elf ganzen tocht, waarbij op diverse plekken spelletjes voor de basisschoolleerlingen zijn geplaatst. Het doel is om zoveel mogelijk punten te behalen bij deze spelletjes. Aan het eind van de middag worden dan de winnaars bekend gemaakt en ontvangen zij een prijs.”

Naast de “jaarlijkse” vrijwilligers, zijn er wel meer handjes nodig. Als je het leuk vindt om deze dag te helpen, geef je dan via de mail op bij Johan Katuin. (jkatuin1@gmail.com).