Vorig jaar werden de activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding uitgesteld vanwege corona. De hoop en de verwachting was dat in 2021 de feestelijkheden alsnog konden plaatsvinden. De Stichting Vier de Vrijheid Wierden-Enter heeft echter een ingrijpend besluit genomen, alle activiteiten worden, ijs en weder dienende, doorgeschoven naar 2022.


Ria Broeze, voorzitter van de stichting: “Ons mooie feest ter gelegenheid van de bevrijding kan in het jaar 2021 niet doorgaan, de reden zult u begrijpen: de Corona regels die er al zijn en nog zullen komen doen ons inzien dat we geen enkel perspectief kunnen bieden als Stichting om de  festiviteiten in de maanden maart, april en mei 2021 door te laten gaan.

Een persoon thuis ontvangen geeft ons al geen mogelijkheid om iets met elkaar op te bouwen, de avondklok weten we ook niet hoe lang die ingevoerd wordt, de Britse variant van Corona, kortom we hebben geen enkele zekerheid!

We hebben daarom besloten om alle activiteiten één jaar uit te stellen, dus in zijn geheel verplaatsen naar het jaar 2022, in de maanden maart, april en mei , kortom de maanden waarin we altijd her- en gedenken.

We hebben door uw aller inzet een prachtig feest in elkaar gezet en hopen dan ook dat u allen in 2022 deel gaat nemen aan de reeds ingeplande activiteiten, we blijven rekenen op uw enthousiasme.

Wat vragen we nog wel aan iedereen? We zouden graag zien dat de bevrijdingsvlag ook in 2021 weer veelvuldig te zien is, in de periode van 7 april tot en met 5 mei, en uiteraard op 4 mei de Nederlandse vlag halfstok en op 5 mei uitbundig de nationale vlag of bevrijdingsvlag”.