Handtekeningen jagers rondom de bondscoach.

Niemand minder dan KNVB bondscoach Ronald Koeman, was woensdagmiddag op Sportpark Krompatte om een voetbalclinic te geven voor de jeugd van sv Enter. De laatste keer dat Koeman op het sportpark kwam was in 1985. Hij speelde toen met Ajax een oefenwedstrijd tegen de hoofdmacht van sv Enter. Ronald: “Ik kan het me nog goed herinneren, het was namelijk de enige keer in mijn leven dat ik een hattrick scoorde. Dat blijft je bij”.

sv Enter had de training van de bondscoach te danken aan Enternaar Gerard Buis van Sismatec. Hij kocht in 2019 bij een veiling in Hotel Bloemenbeek (De Lutte) een kavel voor een paar duizend Euro voor het goed doel, “Stichting Kans voor een Kind”. Ronald Koeman deed de toezegging dat hij de jeugd van een club een uur zou trainen en sv Enter was in dit geval de gelukkige.

De training werd opgedeeld in verschillende tijdsblokken en in circuitvorm kon de jeugd van sv Enter laten zien wat ze waard waren. Ronald Koeman liep er relaxed tussendoor, maakt links en rechts een praatje, zette af en toe een spelvorm stil, gaf aanwijzingen, maar bovenal veel complimenten aan de spelers die extra hard hun best deden.

Ronald: “Zelf ben ik ook ooit zo begonnen bij FC Groningen. Hard trainen en goed je best doen in wedstrijden, dan val je vanzelf wel een keer op bij de scouts. Ajax had me al snel in het vizier, en dat was het begin van een mooie voetbal carrière”.

Voor de bondscoach was overigens niets teveel woensdagmiddag. Uiteraard ging hij met alle teams op de foto en daarna was het tijd voor de handtekeningjagers.
Tientallen jongens en meisjes verdrongen zich rondom Koeman  gewapend met pen en papier. Daarnaast moest hij menig handtekening zetten op shirts, schoenen, trainingsjack of op de arm, die daarna nooit meer gewassen mag worden.

Bestuurders van de “Stichting Kans voor een Kind” keken vanaf de zijlijn tevreden toe. Na alle plichtplegingen, foto’s en drankjes ging het naar Achilles Enschede. Ook daar gaf de trainer een clinic voor de jeugd, die was betaald door Peter van Merksteijn Jr.