Berghorst 2 in de toekomst.

De Berghorst wordt in meerdere fases aangelegd. De eerste fase is klaar en gemeente Wierden is bezig met de voorbereidingen voor De Berghorst fase 2.  Het ontwerp bestemmingsplan is op 27 juni 2022 goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders. Als de gemeenteraad op 20 september aanstaande ook instemt met de plannen worden er de komende jaren 118 woningen van verschillende woningtypen in De Berghorst fase 2 gebouwd.

Woningtypes:
In de nieuwe wijk komen verschillende woningtypes. Het aanbod is gebaseerd op het woningmarktonderzoek dat in 2019 is uitgevoerd. Bijna een kwart van alle woningen komt beschikbaar voor de sociale huur, waarbij er zowel appartementen als levensloopbestendige woningen met tuin worden gerealiseerd.

Daarnaast worden op De Berghorst fase 2 verschillende soorten koopwoningen gebouwd, zoals rijtjeswoningen, vrijstaande huizen, twee-onder-een-kappers en levensloopbestendige woningen. Wethouder Johan Coes: “Vanuit een eerder gehouden woningonderzoek door gemeente Wierden weten we dat er Enter behoefte is aan nieuwe woningen. Ik ben dan ook blij dat de ontwikkeling van De Berghorst fase 2 een stap verder is”.

Kavelverkoop:
Inschrijven voor een kavel is nog niet mogelijk, daarover wordt dit najaar meer bekend. Wilt u bericht krijgen als er meer bekend is over woningbouw in De Berghorst fase 2?

Meld u dan op www.wierden.nl/berghorst aan voor de nieuwsbrief. U krijgt dan bericht zodra er informatie is over de verkoop van woningen en kavels.