De festiviteiten rondom de onthulling van het monument ter nagedachtenis van de neergestorte bommenwerper aan de Goorseweg gaan niet door. Zaterdag 2 mei zou een bijzondere dag worden voor Enter. In aanwezigheid van ca. 25 nabestaanden van de bemanning, afgevaardigden van de ambassades van Nieuw Zeeland en Engeland, het gemeentebestuur, veteranen en belangstellenden, zou de plechtige onthulling plaatsvinden van het nieuwe monument aan de Goorseweg.

Een monument ter ere van de bemanning waarvan de helft de crash in februari 1943 niet hebben overleefd. Een blijvende herinnering aan diegene die gestreden hebben voor onze vrijheid.” aldus de stichting Short Stirling Memorial Enter.

“De Coronacrisis gooit ook hier roet in het eten. We hebben te maken met familieleden die van over de hele wereld naar Enter wilden komen en daarom moeten we al zo vroegtijdig een beslissing nemen”  aldus Ben ter Haar van de stichting.

“Het is allerminst zeker dat in mei de crisis bezworen is en we willen elk familielid, waaronder een broer van een van de bemanningsleden, zeker de kans bieden erbij aanwezig te zijn.”

De oprichting van het monument is al jaren een wens van initiatiefnemer Diederick ten Brinke. “Door een prachtige bijdrage van de Haringparty Enter en subsidie van de gemeente Wierden, in het kader van Wierden 75 jaar vrij, konden we het eindelijk realiseren” aldus Diederick, die samen met Henk Robben, Frank Bokkers en Ben ter Haar, de stichting Short Stirling Memorial Enter vormt.

“Maar het monument komt er. We gaan het eind deze maand realiseren.  RK Straatwerken uit Enter zorgt geheel belangeloos voor de aanleg. Helaas moeten we de onthulling uitstellen. Deze wordt verplaatst naar mei volgend jaar” besluit Diederick. Het draaiboek ligt klaar en dan maken we er volgend jaar iets moois van.

Diederick en Ben organiseren ook de inmiddels bekende Historische tocht op 4 mei langs de verschillende monumenten in Enter. Deze gaat vooralsnog gewoon door.  U kunt zich daar vanaf nu voor opgeven bij Ben ter Haar (06. 29 19 92 11).

In verband een maximum aantal deelnemers en het reserveren van voertuigen kunt u zich tot uiterlijk 28 april opgeven.