TeamFysiek organiseert ook dit jaar de Reggedal Crossloop. Dit keer is de start in finish bij de Waarf. Maarten Heering uit Enter wint met overmacht de 5 km. In een tijd van 19.45 gaat hij als winnaar over de streek.

Een mooi sportieve prestatie van Guus Freriksen. In het Brabantse Boekel wordt de jeugdige Enternaar motorcrosser Nederlands kampioen in de Cup 125cc. Een week eerder wint hij ook al de laatste wedstrijd van de Twentecup.

 

De Rabo was in de maand oktober opnieuw gul voor z’n leden. In het kader van de Rabo Support actie werden er aan een aantal verenigingen en stichtingen mooie bedragen uitgekeerd. De EHBO, ’t Leijerweerd, Enterse Zomp, Enters Erfgoed en het Enters Reggedal krijgen een cheque van de bank.

Op donderdag 31 oktober wordt het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe bedrijfshal en campus van Coulisse. Op de Elsmoat wordt een groot billboard onthuld met daarop de afbeelding van de nieuwbouw.

Tijdens het goed bezochte najaarsconcert bij Zalencentrum de Kröl, heeft Muziekvereniging Enter drie jubilarissen gehuldigd. Er is een bronzen speldje voor het 12,5 jarig lidmaatschap van Elsa Tijhof en een zilveren speldje voor het 25-jarig van Janita Boerman. Jan Kerkhof is 75 jaar lid van de muziekvereniging en krijgt een bronzen medaille uitgereikt door voorzitter Sander de Jong.

Carnavalsvereniging De Boorköttels viert dit jaar het 55-jarig bestaan en in carnavalskringen is dat een officieel jubileum. Er is dan ook groot feest op 7 en 8 oktober in Residentie De Kröl. De Boorköttels vieren maar weer eens ouderwets twee dagen feest.