Op zaterdag 19 mei organiseert de Almelose Wielervereniging De Zwaluwen de jaarlijkse Jeugdwielerronde van Enter, met als hoofdsponsor  Novon Schoonmaak. Deze wedstrijd is de zesde in een reeks van acht kwalificatiewedstrijden van het District Oost-Nederland voor het Nederlandse Kampioenschap jeugd wielrennen, die in juni plaatsvindt in het Brabantse Steenbergen.

De wedstrijden worden verreden over een parcours met een lengte van circa 1,8 kilometer met start/finish in de Marcus Samuelstraat, waarbij elke ronde de Hamberg vanaf de achterzijde beklommen moet worden. De renners kennen dit parcours als geen gemakkelijke ronde, zeker ook wanneer de wind de kop op gaat steken.

Er wordt gestreden in zeven categorieën voor jeugd in de leeftijden van 7 t/m 14 jaar.  De jongste renners starten hun wedstrijd omstreeks 13.00 uur en de laatste wedstrijd zal om circa 17.00 uur afgelopen zijn.
In alle categorieën staan jeugdrenners van de AWV de Zwaluwen aan de start waaronder ook een aantal Enterse deelnemers. In totaal worden ruim 175 kinderen aan de start verwacht.

Vanaf circa 12.15 uur tot 17.15 uur zal het parcours afgesloten zijn voor alle verkeer.