De Culturele Raad Wierden, afdeling Enter organiseert een verhalenavond bij Eetcafé ’t Zumpke. De uitverkochte zaal luistert ademloos toe als Geert Pluimers, Dirk Velten, Marion Lammertink, Roselien Slagers, Ben ter Haar en Frans Poelman hun verhaal doen. Een gevarieerde avond die volgens menigeen voor herhaling vatbaar is.

Dinsdag 8 november wordt de petitie over de Hambergeres overhandigd aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Doret Tigchelaar. Ruim 400 Enternaren hebben de petitie te ondertekend en daarmee hun steun uitgesproken voor een stenenvrije en open Hambergeres.

Dit jaar is er weer een slachtvisite bij het Klompen- en zompen museum op de Hogebrink. Slager Vincent Roetgering zorgt ervoor dat er weer een varken aan de ladder hangt. Leerlingen van de basisscholen in Enter zijn de eerste bezoekers en krijgen deskundige uitleg over het slachten van weleer. Elles Mekenkamp, de dochter van Jan, is deze ochtend de speciale gast en ze opent samen met Albert Bouwmeester de slachtvisite.

Zondag 13 november is het Remembrance Sunday. De dag dat in het Verenigd Koninkrijk de gevallenen van alle oorlogen worden herdacht. De Stichting Short Sterling Memorial Enter, legt mede namens de families een poppy krans bij het Monument aan de Goorseweg ter nagedachtenis van de in februari 1943, omgekomen bemanningsleden van de Short Sterling BK604-AA6.

Ook dit jaar wordt er weer een Gouden Doos verstopt in Enter maar het blijkt lastig om deze te vinden. De vindplaats is uiteindelijk Activiteitencentrum ’t Zumpke aan de Reggestraat. Reintje en Henk Brunnekreef reageren dit jaar het snelst en vinden de doos met inhoud.

Sint in Enter is ook dit jaar weer een groot succes. Talloze Sinten gaan weer langs de huizen en zorgen voor een geweldige pakjesavond. Een deel van de opbrengst wordt dit jaar geschonken aan de “Stichting Bowie” die het op hun beurt weer tegoed laten komen aan de kinderen in Enter.