Nog een paar weken en dan sluit Café De Kröl definitief de deuren en daarmede komt het einde aan een tijdperk, dat zo’n 100 jaar heeft geduurd. In 1924 begon de familie Ten Berge immers, met een café tegenover het voormalige spoorstation, daar waar nu Drankenhandel Rosink is gevestigd. Reizigers met de Bello konden daar terecht. Later verhuisde het café naar de huidige locatie aan de Dorpsstraat en werden Jolande en André ten Berge zo’n 40 jaar geleden de nieuwe uitbaters.

Café Ten Berge in vervlogen tijden.

Aankomend weekeinde is de keuken van De Kröl voor het allerlaatst geopend. Mocht je nog een cadeaubon hebben of eten willen bestellen, dat kan dit alleen het komende weekeinde nog.

Hoe ziet de rest van de maand maart eruit? Op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 maart is Café De Kröl vanaf 20.00 uur geopend.

De familie Ten Berge voor het café en de kapsalon.

Op zaterdag 1 april (Nog éne in de zaal) is er van 15.00 – 18.30 uur de receptie en is iedereen van harte welkom. Mocht iemand nog een voordracht willen doen, dan is er alleen tijdens de receptie hiervoor de mogelijkheid.
Wil je dit dan wel doorgeven voor vrijdag 24 maart aan Dorien ten Berge.
Bel: 06. 55 77 20 09 of mail: dorientenberge@live.nl

Vanaf 20.00 uur zal de feestavond van start gaan, maar de kaarten daarvoor zijn inmiddels uitverkocht. De groene munten kun je nog tot en met 1 april gebruiken.

Inmiddels is duidelijk dat het inventaris van het café een tweede leven krijgt. Lammertink Vastgoedzorg en Isolatie gaan hun bedrijfskantine volledig nieuw inrichten en zodoende blijft café De Kröl toch nog behouden voor Enter. Het café zal volledig gestript worden en exact weer worden opgebouwd in de oude stijl.

De Kröl is aangekocht door Scala Projects. Het pand zal worden afgebroken en plaats maken voor De Herbergier, een zorginstelling voor demente ouderen. Er komen 20 kamers en men hoopt, als alle vergunningen binnen zijn, dat men medio 2024 kan starten met de bouw.