Eric Braamhaar: "...trots op binnenhalen van dit evenement...".

In het voorjaar van 2020 vindt in de gemeente Wierden het NK Veldloop plaats op en rond het sportpark en recreatieterrein het Lageveld. Het organiseren van de NK Veldloop past binnen de ambitie van ‘Welkom Wierden’. De gemeente wil een gastvrije gemeente zijn, waarbij sport een belangrijk verbindend element in de samenleving vormt, en bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast past de organisatie van het NK Veldloop bij de ambitie van de gemeente om te werken aan een vitale samenleving en om een gezonde levensstijl te bevorderen. “We zijn trots dat we in het voorjaar van 2020 dit mooie evenement in onze gemeente mogen organiseren”, laat Wethouder Eric Braamhaar weten.
“Zo laten we niet alleen zien dat we een sportieve gemeente zijn, maar dat we ook sportieve ambtenaren hebben. En dat allemaal op een prachtige locatie: het Lageveld.”

Contact leggen op een sportieve manier
Al meer dan 30 jaar vindt ieder voorjaar het Nederlands Kampioenschap Veldloop voor ambtenaren plaats; ieder jaar in een andere gemeente. Het is niet alleen een prestatiegericht evenement, maar ook een leuk en sportief evenement waar ambtenaren in contact met elkaar komen. Zo’n 3.000 tot 4.000 gemeenteambtenaren uit het hele land doen aan de NK Veldloop mee waarbij er over drie afstanden wordt gelopen; 6, 9 en 12 kilometer. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd in het Brabantse Best op woensdag 3 april.

Bij de organisatie zijn naast de gemeente Wierden SAWE, Regio Twente en Atletiekvereniging Twenterand betrokken. De atletiekvereniging organiseert al jarenlang de lopen op het recreatieterrein het Lageveld.