De geldkiosk van de Rabobank in Enter wordt bestickerd op 15 oktober. Nadat directievoorzitter Evert Voortman in maart van dit jaar een oproep had gedaan ideeën in te sturen om de aanblik van de blauwe kiosk te verbeteren, ontving de bank diverse suggesties.

“De betrokkenheid bij de Geldkiosk bleek groot, want we ontvingen gelijk veel reacties. Harrie Cox opperde hierbij als eerste om een afbeelding te gebruiken van de drie boerderijen die vroeger op deze plek gesitueerd waren. Een ander veelgehoord idee was om de kiosk te laten beschilderen of om er een kunstwerk van een Enternaar op tentoon te stellen”, zegt Evert Voortman.

“De combinatie werd uiteindelijk mooi gemaakt toen Wilma Pluimers aanbood haar aquarel van de voormalige boerderijen te gebruiken. Dat heeft geleid tot dit ontwerp”.

Harrie Cox én Wilma Pluimers winnen hiermee beiden een diner bon van Let’z Meat.

Vorig jaar werden de geldautomaten binnen de Rabobankvestiging in Enter gesloten. Dit vanwege het gevaar van een plofkraak en de mogelijke persoonlijke en materiele schade die uit een dergelijke plofkraak zou kunnen ontstaan voor de bewoners boven het kantoor.

Om de dienstverlening te kunnen waarborgen aan haar klanten én aan alle andere Enternaren die met regelmaat gebruik maken van de Rabo-automaten, is destijds door de directie van de Rabobank besloten te gaan voor een toekomst vaste oplossing. Deze oplossing is gevonden in een zogenaamde Geldkiosk, die werd geplaatst vóór de bankvestiging in Enter.