Deze week verschijnt er van de voormalige Enterse Mieke Kerkhof, een nieuw boek onder de veelzeggende titel: “Eerst kijken, dan kunnen we altijd nog zien”. Mieke, al vele jaren wonend in Brabant en werkzaam bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, is gynaecoloog, columnist en schrijver met een speciale antenne voor trivialiteiten. Zij publiceerde haar anekdotes in drie eerder verschenen boeken en schreef tientallen Ikjes in NRC Handelsblad.

Veel van wat in haar dagelijkse praktijk passeert, schrijft ze op en plaatst ze in interessante contexten. Diverse aspecten van het leven komen voorbij, gelardeerd met de juiste dosis humor en aangevuld met gemijmer. Op zoek naar de zin van het leven? Dit lichtvoetige en vrolijk stemmende boek helpt u verder.

Mieke: “Bewoners van het dorp Enter hebben mij tot mijn achttiende levensjaar voorzien van de beste wijsheden en anekdotes, hetgeen heeft gezorgd voor stevige wortels. Nooit zal ik mijn huissleutels vergeten. Het terugkeren op de basis voelt steeds als een warm bad”.

Het nieuwste boek van Mieke Kerkhof ligt waarschijnlijk vanaf vrijdag in de schappen bij de Primera in Enter.