Tijdens de algemene ledenvergadering heeft Nieuw Enter Wierden haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Ook kwam er een officieel akkoord op het verkiezingsprogramma, door NEW altijd ambitie programma genoemd. De huidige raadsleden zijn allemaal terug te vinden op de kieslijst, evenals wethouder Richard Kortenhoeven.

De andere NEW wethouder, Hans ter Keurst, is niet woonachtig in de gemeente Wierden en mag daardoor wettelijk niet op de kieslijst staan.

Voorzitter Gerrit Nieuwenhuis: “De lijst wordt aangevoerd door fractievoorzitter Cindy ter Riet. Ik ben heel blij en trots dat we weer zo’n geweldige lijst hebben gevormd. Zes raadsleden gaan door, waarmee we de continuïteit goed kunnen waarborgen. De zittende raadsleden zijn goed ingewerkt en vormen samen een hecht team.

Bernard Ros heeft aangegeven zich graag op een onverkiesbare plaats onderaan de lijst te zien. Wel blijft hij actief en zal indien nodig een raadslid bij ziekte of om andere redenen kunnen vervangen. Dat laatste kan alleen als hij op de kieslijst heeft gestaan. Wij zijn daar natuurlijk erg blij mee.

Ook zijn wij als partij heel blij en trots met de nieuwe aanwas. Emely Meijerink (Enter), Juliët Tijhof (Wierden), Steven Beljaars (Wierden) en Bart van Otten (Enter) draaien nu al volop met de fractie mee, krijgen kennis van het werk als raadslid en volgen trainingen om voorbereid te zijn op het werk als raadslid.

Allen inwoners die vanuit NEW willen werken aan een nog mooiere gemeente Wierden, en mensen die midden in onze samenleving staan. Onze lijst is een goede afspiegeling van de Wierdense samenleving. Het is een mix van man en vrouw, uit de hele gemeente in de leeftijd van  24 jaar jong tot 85 jaar oud.”