Niek Welink in duel bij de achterlijn.

Opnieuw een nederlaag voor Enter Vooruit. Zaterdagmiddag verloor EV op De Werf met 0-2 van het eveneens laag geklasseerde De Zweef. De ploeg uit Nijverdal speelde absoluut niet denderend maar had aan een paar kansen voldoende om te scoren. EV verzuimde dat met name in de eerste helft, die overigens met een 0-0 eindigde.

Trainer Niek Woesthuis, die deze week zijn contract verlengde, moest vooraf toch enigszins improviseren met zijn opstelling. Door ziekte, blessures en een schorsing miste hij een aantal vaste krachten en dat betekent dat er dan toch wat minder kwaliteit op het veld staat.

Zoals gezegd, kreeg EV met name in de eerste helft de beste kansen. Al in het begin twee unieke kopkansen, maar de bezoekers hadden beide keren het geluk aan hun kant.
Aan de andere kant kon EV keeper Teun Nijhof vaak werkeloos toekijken, hij hoefde nauwelijks in actie te komen.
In de 45e minuut nog een mooie kans voor EV, maar Job Voortman ziet zijn bal net langs de kruising gaan. Rust 0-0.

In de tweede helft dezelfde spelers bij EV binnen de lijnen, maar De Zweef komt beter uit de kleedkamer. In de 46e minuut komen de gasten door een treffer van Nick Spoolder op 0-1. Hij is attent als een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal komt en dit keer heeft Teun Nijhof wel het nakijken.

Niek Woesthuis reageert direct en brengt Sander Jansen in voor Niek Welink en dat betekent dat Job Voortman naar de rechterflank verhuist.
De Zweef gaat na de 0-1 toch wat meer achterover leunen. De ploeg speelt de bal rond, blijft zoveel mogelijk uit de duels en gokt op de counter.

Sietse en Robert Velten en Gijs Nijmeijer komen in de ploeg. EV geeft nogmaals gas, speelt met veel inzet en hoopt dat de bal een keer goed valt in de 16 meter.
Het doelpunt valt echter aan de andere kant als een bliksemsnelle counter van De Zweef wordt afgerond door Lars Spijkerman. Na 90 minuten staat er 0-2 op het scorebord.
Komende zaterdag speelt EV uit tegen Nieuwleusen. De wedstrijd begint al om 12.30 uur!

Uitslagen overige wedstrijden:
FC Meppel – DOS ’37 2-2
Den Ham – Nieuwleusen 0-1
Vroomshoopse Boys – PH 2-0
ON – Elim 2-1
Tubantia – Gramsbergen 0-2
Sparta vrij.