Frank Smit in duel met Gerrit Brunnekreef.

Enter Vooruit kon dinsdagavond niet stunten in de oefenwedstrijd tegen SVZW. De kersverse Hoofdklasser uit Wierden won dik verdiend met 1-4. Gezien de spelverhouding en het aantal kansen van SVZW had deze uitslag echter ook nog wel hoger kunnen uitvallen.

In de eerste helft kon Enter Vooruit het tempo nog wel bijbenen. SVZW speelde zonder de geblesseerde John Lubbers, maar wel met Frank Smit, hangend aan de rechterkant.
De eerste kans in de wedstrijd was overigens na een kwartier spelen wel voor EV, maar bij een hoge voorzet vanaf rechts kwam Mark Breukink net een pas te laat.

SVZW speelde met een hoog baltempo, veel bewegende spelers en vooral gevaarlijk in de omschakeling. De hoeveelheid kansen was aanvankelijk nog klein, temeer EV de ruimtes klein hield, keihard werkte en de tegenstander bij voorkeur ook ver van de goal hield. De beste kansen kreeg SVZW vlak voor rust, maar het was Robert Velten die zijn ploeg voor een achterstand behoedde. Rust 0-0.

Na de thee bleef Joël Scheper in de kleedkamer en werd vervangen door Wout Velten. Bij SVZW kwam Maik Brinks onder de lat.
In de 48e minuut werd het 0-1. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd hard en zuiver binnen geschoten.
SVZW hield daarna het tempo hoog, zocht vaak via de buitenkanten de aanval en met succes want niet veel later stond de 0-2 op het scorebord.
EV kon daarna via Wout Velten nog wel wat terugdoen. Een snel uitgevoerde aanval werd fraai afgerond en dat betekende 1-2.

Verder liet SVZW het niet komen, de ploeg counterde naar 1-4 en bleek na 90 minuten een maatje te groot voor EV.
Komende zaterdag speelt EV de laatste wedstrijd van de beker. In Hengelo is dan BWO de tegenstander.